Beeld © NTR / Dream School

Kijkers onder de indruk van sterke Eljereau in Dream School

02 april 2019 08:30

In het NTR-programma Dream School proberen Nederlandse deskundigen en beroemdheden een groep schoolverlaters weer aan het leren te krijgen. Maar dat is niet altijd makkelijk, aangezien de jongeren een enorme rugzak met zich meedragen. Zo wordt ook tijdens de aflevering van gisteren duidelijk dat de tieners veel op hun bordje krijgen.

"Gast wat ben jij een mooie man!"

De jongeren die centraal staan in het programma zijn allemaal tussen de 16 en 23 jaar. Stuk voor stuk zijn ze vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Volgens kickbokser Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde moet dat anders kunnen. Waarom gooien deze jongeren hun toekomst weg? De droom van Lucia en Eric is dat aan de hand van inspirerende en herkenbare docenten, wél door te dringen tot de groep drop outs.

Inmiddels zitten de scholieren al bijna op de helft van hun tijd bij Dream School. De jongeren maken dan ook grote stappen, maar veel van hen blijven in de slachtofferrol hangen. Lucia nodigt hen uit in haar dojo om een hele belangrijke, maar ook moeilijke oefening te doen. De studenten moeten drie trauma's voor zich neerzetten en omschrijven hoe ze zich erbij voelen. Daarna krijgen ze de kans om hiermee af te rekenen en letterlijk de gevoelens kapot te maken. “Het is echt een oefening die je moet ervaren”, aldus Lucia. “Op het moment dat je die overtuigingen linkt aan die trauma’s, dat zien in één keer die overtuigingen zitten tussen je in, niet die gebeurtenissen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Dream School vol lof over Wilfred Genee en Trijntje Oosterhuis

Zo hoopt Lucia de jongeren op weg te helpen hun trauma's uit het verleden achter zich te laten en zich te focussen op de toekomst. Maar dat blijkt niet voor iedereen even makkelijk. Voor de 19-jarige Eljereau is het verleden namelijk wel heel recent. Eén van de trauma's die hij aankaart gaat over de liquidaties van zijn broers. Inmiddels heeft hij vier van zijn broers verloren, waarvan een slechts een paar dagen terug. 

En als hij eenmaal zijn trauma onder ogen ziet, breekt hij. Zijn broer betekende namelijk ontzettend veel voor zijn zelfvertrouwen. “Dat was de eerste broer van mij, die mij het gevoel gaf dat ik gewoon dingen kan overwinnen." Zijn openheid brengt ontzettend veel teweeg bij de rest van de klas. En ook op Twitter klinkt bewondering voor zijn doorzettingsvermogen. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Kijkers onder de indruk van ontroerende aflevering Spoorloos

Bekijk de aflevering van Dream School hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!