Videoland komt met documentaire Joes Kloppenburg

04 april 2019 14:50

Levenslang, een documentaire over de nabestaanden van Joes Kloppenburg, gaat op dinsdag 7 mei in première bij Videoland. In de documentaire ontmoeten de vader van Joes en de man die bleef leven door Joes’ tussenkomst elkaar voor het eerst in 23 jaar in de Voetboogstraat in Amsterdam, de plek waar beiden een traumatisch verhaal delen.

Dat heeft het streamingplatform donderdag bekendgemaakt. Het indrukwekkende portret bevat exclusieve, niet eerder vertoonde beelden van Joes en het incident in de Voetboogstraat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Populaire docu Het beste voor Kees krijgt een vervolg

Levenslang is geregisseerd door Jesse Bleekemolen en is gemaakt in samenwerking met het project Met School naar Fataal. De documentaire is vanaf 7 mei, de geboortedag van Joes,te zien bij Videoland. Diezelfde dag wordt de documentaire om 21.30 uur uitgezonden op RTL Z.

Joes Kloppenburg was de afgelopen decennia een van de bekendste slachtoffers van zinloos geweld. Hij probeerde op 17 augustus 1996 in Amsterdam een ruzie te sussen, waarna hij zelf in elkaar werd getrapt. De 26-jarige man overleed kort daarna aan zijn verwondingen. In de documentaire ontmoeten Jan Kloppenburg, de vader van Joes, en Yiannis Zafiris, de man die in eerste instantie werd aangevallen tijdens de ruzie, elkaar. In de film wisselen zij hun herinneringen en ervaringen sinds die gebeurtenis uit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!