Beeld © Instagram @liekevanhulsbergen

Lieke en Sjors teleurgesteld in uitzending Ik Vertrek

07 april 2019 17:18

Het jonge koppel Sjors en Lieke uit Ik Vertrek is hét gesprek van de dag, iets waar de twee niet blij mee zijn. Het stel uit Haarlem reageert op de uitzending van gisteravond. "Helaas werden wij dus ook erg teleurgesteld, omdat we niet hadden verwacht dat we op deze manier zouden worden neergezet", schrijft het stel op zijn site.

"Dan komt er ineens iets heel anders op de televisie"

Het tweetal was razend enthousiast over het programma en dacht dat er leuke beelden waren geschoten van hun droom op Bali. "Maar dan komt er ineens iets heel anders op de televisie en kijken 1.800.000 kijkers naar een verhaal hoe het niet helemaal gelopen is", schrijven ze nu woedend.

Geschrokken van reacties

Het stel snapt dat het in 50 minuten onmogelijk is om alles te laten zien, maar is wel geschrokken van de reacties. Vooral Twitter spaarde de twee niet. "Wij, Sjors en Lieke, mochten de aflevering niet vooraf inzien, dus hadden geen idee wat er zou worden uitgezonden." Naar hun mening hebben ze dan ook grote steken laten vallen bij de redactie, waardoor het hele verhaal een twist heeft gekregen en er 'behoorlijk wat ophef' is ontstaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Sjors en Lieke uit Ik Vertrek zijn het gesprek van de dag

Ook willen ze een paar dingen rechtzetten. Zo deed de uitzending gisteravond geloven dat al het spaargeld geleend was van familie. Volgens Sjors en Lieke is daar niets van waar. Volgens hen is de helft eigen inleg en bekostigd door jaren hard werken in een eigen surfschool. 

Achterover leunen

Daarnaast komt het in de uitzending over alsof ze het personeel al het werk laten doen en vervolgens zelf rustig achterover leunen. Ook dit klopt volgens hen niet. "Alle banen die door de lokale bevolking kunnen worden verricht, mogen buitenlanders niet doen. Hieronder valt dus onder andere koken voor gasten, schoonmaken en bouwen. Dat is zodat er werkgelegenheid word gecreëerd. Wij nemen dus meer dan genoeg personeel aan en betalen een voor Indonesisch doen riant salaris, goed boven gemiddeld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Reislustig? Ik Vertrek zoekt kandidaten

Hoewel de aflevering van gisteren anders doet vermoeden, is de retreat inmiddels wel een beginnend succes. "Het zou leuk zijn als mensen voor de deur staan te drammen om bij jou een retreat te mogen boeken, maar dit heeft tijd nodig", schrijven ze. "Hierom worden de kamers tussendoor opgevuld met Airbnb, wat aanslaat. We hebben nu 80 procent bezetting in het laagseizoen. Dit is tijdelijk, we gaan nog steeds voor de yogaretreat."

Gok nemen

"Inderdaad deze keer geen deelnemers die na 25 jaar een baan te hebben gehad besluiten hun droom na te jagen en zelf gaan klussen. Maar twee 25-jarigen die de gok nemen al hun spaargeld in te zetten, een lening aan te gaan en alle vastigheid in Nederland op te zeggen om te wonen op het tropische Bali." 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Ik Vertrek-Martien en Erica zijn weer getrouwd

Tot slot laten ze weten dat ze inmiddels van een werknemer bij Ik Vertrek een onofficieel excuus hebben gekregen. Maar daar hebben ze weinig aan: "Niet dat dat de mening van 1.800.000 Nederlanders gaat veranderen natuurlijk."

Kijk de uitzending hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!