Whitney kan zich niet vinden in kritiek Dream School

11 april 2019 18:50

Dream School-deelnemer Whitney kan zich niet vinden in de kritiek van achttien oud-deelnemers. Dat vertelt ze tegen RTL Boulevard. “Ze staan nog steeds dag en nacht voor ons klaar.”

"Ik ben heel gekwetst en kwaad geweest"

Vorige week kwam het NTR-programma Dream School negatief in de publiciteit nadat achttien oud-deelnemers een verklaring hadden ondertekend waarin ze beweren dat er nauwelijks nazorg is.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Lucia Rijker reageert op kritiek Dream School-deelnemers

Seizoen 3-deelnemer Whitney kan zich niet vinden in de kritiek op het programma: “Een week na de opnames hebben wij contact gekregen met de nazorg. Het is aan iedereen individueel wat je ermee doet, maar ik vind het heel erg laag om heel Dream School in zo’n kwaad daglicht te zetten omdat jij niet het initiatief neemt. Als je ze bericht zijn ze er voor je.”

Er zou een boete van 5000 euro zijn voor negatieve uitlatingen over het programma. Complete onzin volgens Whitney: “De boeteclausule geldt voor spoilers. Dat je niets mag vrijgeven over wat er in de afleveringen komt.”

Naar eigen zeggen is Whitney diep geraakt door de kritiek op het programma. “Het deed mij echt pijn, omdat ik heel erg veel aan het programma heb gehad, en nog steeds heb. Ik voel de pijn voor de mensen die door het slijk worden gehaald.”

De deelneemster is bang dat deze mediarel invloed heeft op de toekomst van het programma: “Ik zou het jammer vinden als er door deze negativiteit geen vierde seizoen komt en mensen niet dezelfde ervaring kunnen hebben die ik heb gehad. Dat doet mij heel veel. Ik ben heel gekwetst en kwaad geweest.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers onder de indruk van sterke Eljereau in Dream School

Woensdagavond hadden zo’n 25 oud-kandidaten een drie uur durend gesprek bij de NTR. Volgens meerdere partijen was dit een goed gesprek. Dream School is iedere maandagavond te zien op NPO 3.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!