Maurice: 'Op het moment zelf zak je door de grond'

12 april 2019 19:10

Weerman Maurice Middendorp van RTL, gaat sinds gisteravond helemaal viral door zijn black out tijdens het weerbericht. RTL Boulevard sprak hem over de langste minuut van zijn leven.

"Ik ben de enige regisseur van mijn eigen show"

Als Maurice Middendorp gisteravond vlak na het half acht nieuws aan het weerbericht voor de komende dagen wil beginnen, wordt het spontaan mistig in z’n hoofd. De weerman presenteert altijd zonder autocue en leert voor iedere uitzending alles uit zijn hoofd. "Ik neem voor de uitzending de hele presentatie door en heb dan de rode draad in mijn hoofd. Dat gaat eigenlijk altijd goed", vertelde hij gisteravond meteen na zijn blunder. 

Maurice neemt ons terug naar het moment. “Ik was aan het vertellen over bloesem en hoe ijs ervoor zorgt dat die bloesem niet doodgaat. Dus ik was een heel verhaal aan het vertellen. En op een gegeven moment dacht ik: waar ben ik mee bezig? Ik weet het niet meer.”

In eerste instantie wil de weerman gewoon verder gaan, maar dat lukt niet meer. “En toen kreeg ik die tent, met die caravan in beeld.” En werd het zwart voor zijn ogen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Hartverwarmende reacties na black-out RTL-weerman Maurice

Het schoot een moment door zijn hoofd te stoppen, maar toch gaat hij door. “Je denkt dan ook tegelijk: dit kan niet, ik moet door. Ik wil gewoon vertellen wat voor weer het wordt.”

Tijdens de storm staat Maurice er helemaal alleen voor. Hij heeft geen oortje, geen autocue en geen cameramensen. Niemand dus om op terug te vallen. “Niemand weet wat ik ga vertellen, want ik ben de enige regisseur van mijn eigen show (...) Op het moment zelf zak je door de grond.” Maar door de reacties uit het land kijkt hij er inmiddels met een andere blik naar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!