Paul de Leeuw Beeld © William Rutten

Paul de Leeuw: 'Ik was bang om bij RTL 4 te beginnen'

14 april 2019 14:38

Paul de Leeuw vond het behoorlijk spannend om bij RTL 4 aan de slag te gaan. Dat vertelt de altijd goedlachse presentator in de NU.nl-podcast In De Auto Met.

"Wordt het wel geaccepteerd, vinden mensen het wel leuk?"

Paul de Leeuw legt uit dat hij bang was dat het publiek zijn overstap van BNNVARA naar RTL niet zou pikken. "Ik was wel een beetje bang om bij RTL te beginnen. Wordt het wel geaccepteerd, vinden mensen het wel leuk? Je denkt ook een beetje aan een Jack Spijkerman-scenario (die naar zender Tien overstapte en daarna lange tijd van televisie verdween, red.), hoewel ik natuurlijk niet van de een op andere dag ben weggegaan. Mijn contract was al beëindigd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Paul de Leeuw gaat strijd aan met Songfestival

In de podcast legt het nieuwbakken RTL-gezicht bovendien uit dat hij na 25 jaar televisiemaken eindelijk weet wat zijn missie is. "Ik zing nu al 740 jaar Vlieg met me mee naar de regenboog, dus ik ben eens gaan uitzoeken waar de regenboog nou voor staat; verscheidenheid, binding, hoop en een brug tussen leven en dood. Dat zijn ook de vier pijlers waar ik op leef. Daar wil ik de rest van mijn carrière programma's voor gaan maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Paul de Leeuw met Simone Kleinsma in Hello Dolly

De 57-jarige presentator zegt met zijn nieuwe missie helemaal goed te zitten bij Paul Pakt Uit! "We zitten met een zaal vol mensen en hebben het een uurtje leuk. Het is soms op het randje, maar we lachen vooral en hebben veel plezier. Zo’n programma is nu heel erg nodig. In een wereld van polarisatie moet je normaal met elkaar omgaan. Vroeger was het taboedoorbrekend om te zeggen wat je denkt, maar dat doet nu iedereen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!