Presentatrice Yvon Jaspers en boeren van Boer zoekt vrouw Beeld © KRO-NCRV

Nederland valt over Yvon Jaspers

16 april 2019 20:28

Een dag na het optreden van Yvon Jaspers bij Pauw is de schnabbelende KRO-NCRV-presentatrice het gesprek van de dag. Vooral het feit dat Yvon vol zelfmedelijden tegenover de vader en oom van de vermoorde Anne Faber zat, schoot veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Terwijl de Notre-Dame afbrandde, vertelde Yvon Jaspers hoe zwaar ze het had nadat aan het licht kwam dat de Boer zoekt vrouw-presentatrice al jaren schnabbelt voor veevoederbedrijf For Farmers. Yvon vertelde dat ze door een diep dal is gegaan en zich ontzettend eenzaam voelde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvon Jaspers: ‘Ik kon alleen maar huilen’

'Gemiste kansen en onhandigheden'

Zoals altijd heeft Angela De Jong er ook een mening over. “Het interview was een opeenstapeling van gemiste kansen en onhandigheden, om niet te zeggen blunders. Zo was Pauw op sommige punten van het gesprek niet zo scherp als hij kan zijn”, schrijft de AD-diva in haar column.  “Maar vooral omdat de vader en oom van Anne Faber ook aan tafel zaten en stil luisterden tot zij aan de beurt waren. Dat maakte de ingehouden tranen van Jaspers over de zware periode waar ze doorheen ging –’Ik voelde me zó alleen’ - in een klap potsierlijk en ongevoelig.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

KRO krijgt tik op de vingers om geschnabbel Yvon Jaspers

'Heeft Jaspers dan geen enkele empathie?'

Columnist Ton F. van Dijk kwam tot dezelfde conclusie en vond het ‘tenenkrommende televisie’. “Je zou denken dat iedere talkshowgast die met dit gegeven wordt geconfronteerd, begrijpt dat het eigen leed in het niet valt bij wat de familie van Anne de afgelopen periode heeft moeten doorstaan. Instinctief zou je als tafelgenoot begrijpen dat je dan niet te veel aandacht vraagt voor je eigen ongemakjes”, schrijft hij in HP/De Tijd. “Je zou denken dat Jaspers haar kind had verloren en niet de vader en oom van Anne Faber, die gezeten aan dezelfde tafel het huilerige relaas van Jaspers met verbazing moeten hebben aangehoord. Heeft Jaspers dan geen enkele empathie?”

‘Ze is beschadigd voor het leven’

Druktemaker Marcel van Roosmalen maakte in zijn satirische column op NPO Radio 1 een vergelijking met de afgebrande Notre-Dame. "Vanmorgen werd bekend dat de Notre-Dame waarschijnlijk herbouwd kan worden, fijn natuurlijk, maar van de constructie van Yvon Jaspers is ondertussen niets meer over. Ze is beschadigd voor het leven, de opbouw van het merk gaat jaren duren. Ze zal nooit meer zo onbezonnen kunnen schnabbelen als voorheen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!