Beeld © AVROTROS / Ik Vertrek

Bewondering voor sterke Wampie in Ik Vertrek

28 april 2019 13:34

Ondanks Koningsdag zagen gisteren nog zo'n 1.5 miljoen Nederlanders het indrukwekkende verhaal van de familie Scholten in een speciale aflevering van Ik Vertrek. Waar Wampie Scholten eerst alleen croissantjes en baguettes hoefde te serveren in Frankrijk, moet ze nu eitjes bakken voor haar gasten in Nederland.

"Toch hebben wij er nooit spijt van gehad. Geen van ons"

Wampie, haar man Hans en hun kinderen pakken in 2006 hun biezen en verruilen het druilige Nederland voor het zonnige Frankrijk. Een enorme overgang: van het stadse leven naar het platteland, zo vertelt de sterke Wampie nu op de website van het programma. "Weg van vriendjes en familie. Toch hebben wij er nooit spijt van gehad. Geen van ons."

Eén van de reden waarom het gezin hun spullen pakt is vader Hans. Hij kwakkelt al jaren met zijn gezondheid en hoopt, omringd door de natuur, even de 'ontstressen'. Maar met een onverkoopbaar huis, de zorg voor drie opgroeiende kinderen, én de verbouwing van hun chambres d'hôtes komt daar maar weinig van terecht. Omdat ze hun eigen huis niet van de markt krijgen, moet Hans noodgedwongen blijven werken in Nederland en reist hij regelmatig op en neer. Ondertussen regelt Wampie in Frankrijk alles voor de verbouwing.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Realitysoap Ik Vertrek-Martien loopt vertraging op door ongeluk

Twee jaar geleden keert het hele gezin terug na een tragische mededeling: Hans is ongeneeslijk ziek en blijkt galwegenkanker te hebben. Na zijn overlijden verhuist het gezin terug naar Nederland en start Wampie een Bed and Breakfast in Lobith. Nu, dertien jaar later, ben ik weer terug. Hans is vorig jaar overleden en de drie kinderen studeren in Nederland. Blijven was geen optie voor mij, dus ik heb het landgoed te koop gezet."

Haar B&B bestaat uit twee dijkhuisjes die door een dijk met elkaar zijn verbonden. "Ieder zijn eigen huiskamer, keuken, slaapkamer, badkamer en terras. Maar wel met de mogelijkheid tot aanschuiven als daar behoefte aan is", vertelt ze trots. "Het lijkt veel op wat we in Frankrijk deden: met zijn gastvrijheid, zijn joie de vivre. Een zwembad en tennisbaan zijn er niet, maar daar draaide het niet om. Ik hoop vele gasten te mogen verwelkomen. Vele verhalen te horen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lieke en Sjors teleurgesteld in uitzending Ik Vertrek

Met die gasten zit het wel snor, want op Twitter wordt uitgebreid meegeleefd met Wampie. Vooral het feit dat ze, ondanks alle tegenslagen, nog altijd positief is zorgt voor veel lof. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Scheetjes uit Ik Vertrek selfie-sterren op Bonaire

Kijk de hele uitzending hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!