Netflix maakt unieke miniserie over Thaise grotjongens

30 april 2019 10:32

Netflix laat een miniserie maken over de twaalf Thaise voetballers en hun trainer, die vorig jaar meer dan twee weken opgesloten zaten in een grot. ''Dit verhaal combineert zo veel unieke lokale en universele thema's, die mensen van over de hele wereld verbinden'', aldus Netflix tegen persbureau Reuters.

"We willen met alle partijen samenwerken om ervoor te zorgen dat ons verhaal juist wordt verteld"

De serie wordt gemaakt door regisseurs Jon M. Chu (Crazy Rich Asians) en Nattawut Poonpiriya. "We willen met alle partijen samenwerken om ervoor te zorgen dat ons verhaal juist wordt verteld'', zei de trainer van de voetballertjes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Controversiële Jennifer Lawrence-film op Netflix

De jongens, tussen 11 en 16 jaar oud, en hun 25-jarige coach kwamen op 23 juni vorig jaar vast te zitten tijdens een tocht door een grottencomplex in Thailand. Door een wolkbreuk kwamen de gangen plotseling onder water te staan. Reddingswerkers wisten de dertien na zeventien dagen veilig en wel naar buiten te krijgen, door krappe gangetjes.

Het is nog niet bekend wanneer de miniserie klaar is en of hij ook in Nederland te zien is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe trailer Netflix-serie The Society is huiveringwekkend

De voetballers en hun trainer hebben na hun ervaringen een bedrijf opgericht, dat de rechten op hun verhaal heeft. Tot nu toe zijn er al twee boeken uitgegeven. Een film, The Cave, is in de maak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!