Beeld © RTL

Big Brother-Ruud ging door een moeilijke tijd

02 mei 2019 22:30

In het programma Iedereen Had Het Erover zien we hoe het gaat met Neerlands grootste knuffelbeer, Ruud. Hij deed in 1999 mee aan het eerste seizoen van Big Brother. Inmiddels is zijn leven totaal anders en heeft hij een zware tijd achter de rug.

"Ik was de populairste man van Nederland"

Tegenover presentator Art Rooijakkers vertelt Ruud dat zijn leven volledig op zijn kop stond door zijn deelname aan het eerste reality programma van Nederland. “Ik heb nog een Panorama thuis liggen met daarin de drie bekendste Nederlanders. Op drie stond Wim Kok, op twee Willem-Alexander en op de eerste plek stond ik gewoon. Ik was de populairste man van Nederland.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Makers Big Brother hinten op terugkeer van het programma

Tegenwoordig werkt Ruud als orderverzamelaar en geniet vooral van de rust die hij heeft. Nog altijd kan hij het niet geloven in wat voor gekkenhuis hij destijds is beland. “Ik heb echt getracht om van de bekendheid af te komen. Ik wilde normaal over straat kunnen gaan en normaal naar mijn werk. Na een tijdje denk je ‘ik ben toch een normale jongen?’” De uitzendingen werden gemiddeld door zo’n 1,5 miljoen mensen bekeken en de finale zelfs door 3,5 miljoen mensen.

Voor de buitenwereld lijkt het alsof zijn wereld op rolletjes loopt. Toch is niks minder waar, hij heeft een heftige tijd achter de rug. “Mijn relatie liep op de klippen, ik kon mijn dochtertje niet zien, ik moest mijn huis uit. Ik heb echt de gifbeker helemaal leeg moeten drinken. Mijn zus zei ‘dieper dan dit kun je niet zinken, nu wordt het alleen maar beter’ en inderdaad, ik heb moeten vechten, maar ik ben er bovenop gekomen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Stormy Daniels hekelde regels Big Brother'

Op dit moment gaat het goed met de knuffelbeer. “Mijn dochtertje woont nu lekker bij me. Ik kan weer dingen doen, heerlijk gewoon.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!