Beeld © Beeld © SBS6 Steenrijk, Straatarm 29-04-2019

'Onsympathiek stel' reageert op uitzending Steenrijk, Straatarm

2 mei 2019 18:23

De kijkers van het programma Steenrijk, Straatarm struikelden afgelopen week massaal over de Vlaamse Michel en Sofie. Het koppel reageert nu bij de Belgische krant Het Laatste Nieuws op alle commotie.

"Proper zijn heeft niets met rijk en arm te maken"

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families één week lang van huis, budget én leven. Afgelopen week was het de beurt aan de welvarende Michel en Sofie, die wisselden met alleenstaande moeder Jeanette. Beide stellen laten geen goede indruk achter, en vooral de Belgen komen er niet goed van af bij tv-kijkend Nederland. Het stel kreeg vooral veel negatieve reacties op het feit dat ze commentaar hadden op de netheid van het huis waar ze verbleven. Op Twitter werd het stel dan ook al snel bestempeld als 'onsympathiek' en 'negatief'. Maar daar laten ze het niet bij zitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kijkers Steenrijk, Straatarm vallen over 'onsympathiek stel'

“Sorry, nu moet ik wel reageren”, vertelt Michel aan HLN. “Wij hebben aan de filmploeg gevraagd om dat niet op tv uit te zenden. Onze ontgoocheling toen wij het huis binnengingen, was heel groot. De emmer met vuil water stond er nog, met de borstel naast.” Volgens hem was ook de filmploeg verbaasd over de staat van het huis van Jeanette. "Proper zijn heeft niets met rijk en arm te maken."

Hij is dan ook erg teleurgesteld in de uitzending. “Hoe het afgebeeld wordt op tv lijkt het alsof wij die dame afmaken, maar dat is zeker niet waar! We hebben zelfs haar eetclub voor minderbedeelde mensen gesponsord!” Volgens hem is de uitzending dan ook gemanipuleerd. "Ik ga er geen woorden meer aan vuilmaken. Het was goed voor één keer en het is een goede les geweest! En nu weet ik: als een Nederlander u niet gekloot heeft, dan is hij het vergeten!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Steenrijk, Straatarm zorgt voor gemengde reacties bij kijkers

Kijk de veelbesproken uitzending hier terug.