Beeld © YouTube: Eurovision Song Contest

Gemengde reacties tijdens eerste halve finale songfestival

14 mei 2019 22:52

Er kwamen weer veel opmerkelijke optredens voorbij tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Op social media wordt er wisselend gereageerd op de optredens.

Tijdens deze halve finale komen onder meer Cyprus, Montenegro, Tsjechië en België aan bod. Ook dit jaar is er weer veel diversiteit in de nummers te vinden. Zo bracht Ijsland het harde nummer Hatrið mun sigra ten gehore, terwijl België met de achttienjarige Eliot de harten steelt met het stuk intiemere liedje Wake Up.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans maken zich klaar voor songfestival

Op de Australische inzending werd grotendeels positief gereageerd. Zo werd ze veel vergeleken met Elsa uit de Disney-film Frozen en gooide de special effects hoge ogen. Ook de Griekse Katerine kon op veel bijval rekenen. Ze werd zelfs vergeleken met Amy Winehouse, al was lang niet iedereen het daar mee eens.

Tijdens deze halve finale brachten zeventien landen hun nummer ten gehore. In totaal gaan tien hiervan door naar de finale welke zaterdag 18 juni plaatsvindt. Duncan Laurence is donderdag voor Nederland aan de beurt. Op Twitter weet men het zeker: die finale gaan we zeker halen. Sterker nog, Duncan is zelfs nog wat meer gestegen bij de bookmakers en heeft nu een winkans van 25%.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!