Beeld © AVROTROS/RTL Boulevard

RTL Boulevard in het teken van het Eurovisiesongfestival

18 mei 2019 12:08

Duncan Laurence staat al weken op nummer 1 bij de bookmakers. De winst komt steeds dichterbij, want zijn optreden tijdens de eerste halve finale ging fantastisch. Gaat Nederland voor het eerst in jaren het Eurovisiesongfestival winnen? RTL Boulevard blikt zaterdagavond vooruit op de bloedstollende finale met een songfestivalspecial.

De laatste keer dat 'wij' het Eurovisiesongfestival wonnen, was in 1975. Toen sleepte de Nederlandse band Teach-In onder leiding van zangeres Getty Kaspers met het nummer Ding-a-dong de eerste prijs in de wacht. Als Duncan dit jaar als winnaar uit de bus komt, neemt hij het stokje van Getty over. Wat vindt zij van haar mogelijke opvolger?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hier zie jij Duncan Laurence optreden

Wie ook hoge ogen gooide met haar optreden op het grootste podium van Europa, was Ruth Jacott. Zij deed in 1993 mee met het nummer Vrede. Niet alleen het lied werd iconisch, ook het dansje is veel mensen bijgebleven. We praten met Ruth en Barrie Stevens, die de choreografie van het optreden bedacht.

Ook songfestivalcoryfee Gerard Joling komt langs in de studio. Gaat Duncan wel lukken wat Geer niet lukte in 1988?

Niemand minder dan Emma Wortelboer heeft de eer om voor Nederland de Douze Points uit te delen. Zij laat ons zien hoe ze zich voorbereidt op deze bijzondere taak. Moet je nou wel of niet een grapje maken? Hoe vermijd je die pijnlijke lange stilte? En wat trek je aan?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence behaalt record nummer 1

De scheurjurk van Trijntje, de indianentooi van Joan Franka en de glitterpakken van De Toppers. Een outfit is bij het songfestival vaak net zo belangrijk als het nummer zelf. Sjaak Hullekes ontwierp de outfit van Duncan Laurence. Hij vertelt er in RTL Boulevard alles over.

En wie is Duncan Laurence eigenlijk? We spreken vrienden en docenten van de zanger en komen alles te weten over Neerlands trots. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan als twaalfde optreden in Eurovisiefinale

De songfestivalspecial van RTL Boulevard zie je zaterdagavond om 18.35 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!