Beeld © ANP

Twitter valt over Matthijs van Nieuwkerk in College Tour

20 mei 2019 11:51

Matthijs van Nieuwkerk maakte gisteravond zijn debuut als presentator van College Tour. Ook dit seizoen schuiven weer een aantal spraakmakende gasten aan. De eerste in het rijtje: strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq, die hij in DWDD al regelmatig tegenover zich had zitten. Qua kijkcijfers een geslaagde eerste aflevering, maar Twitter was wat minder enthousiast...

"Tik op de vingers voor Matthijs van Nieuwkerk! Dit is niet DWDD"

1,2 miljoen Nederlanders stemden gisteravond af op de kersverse College Tour-presentator Matthijs van Nieuwkerk. De aftrap is meteen één van de best bekeken afleveringen van het programma ooit. Alleen het interview met Willem Holleeder, die Twan Huys in 2012 afnam, trok meer bekijks (1,3 miljoen).

Toch was niet iedereen even positief. "In zijn eerste College Tour liet de presentator weinig aan het toeval over", zo stelt NRC. Matthijs vroeg veel aan zijn gast en was bang dat het gesprek stil zou vallen, wat resulteerde in een gejaagde aflevering. "We zitten hier niet bij De Wereld Draait Door! Ik moet het wel gewoon rustig uit kunnen leggen”, aldus advocate Bénédicte Ficq tijdens de uitzending.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO maakt geen uitzondering voor Matthijs van Nieuwkerk

Ook de kijker thuis deelde dit gevoel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

College Tour gaat verder met Matthijs van Nieuwkerk

College Tour werd bij de NTR ontwikkeld en groot gemaakt door Twan Huys, die het programma bedacht en van 2007 tot maart 2018 presenteerde. Toen Twan naar RTL vertrok, nam Matthijs het over. “We zijn heel blij dat Matthijs ja heeft gezegd tegen College Tour. En ook dat de collega’s van BNNVARA hierin mee willen gaan. De NPO heeft het ook nog eens een prachtslot gegeven op de zondagavond op NPO 1 – we hebben, kortom, alle reden om uit te kijken naar een nieuwe serie", aldus Willemijn Francissen, mediadirecteur van de NTR.

Dit seizoen komen ook nog comedian Peter Pannekoek, reclamemaker en regisseur Diederick Koopal en het pianistenduo Lucas en Arthur Jussen voorbij.

Kijk de uitzending van gisteravond hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!