Beeld © SBS

Ik Vertrek-Martien heeft zijn lesje wel geleerd

20 mei 2019 13:40

De familie Meiland heeft lessen getrokken uit hun Ik Vertrek-avontuur twaalf jaar geleden. Voor hun nieuwe buitenlandproject pakken Martien en Erica het “heel anders” aan.

"Het wordt prachtig"

Het stel vertrekt opnieuw naar Frankrijk. In de stad Limoges kochten ze onlangs een verwaarloosd kasteel dat ze willen omtoveren tot een chambres d'hôtes. De verbouwing, en alles wat daarbij komt kijken, laten ze vastleggen voor de nieuwe realityserie Chateau Meiland, die vanaf maandag iedere week om 20.30 uur te zien is op SBS6.

Heimwee zorgde er de vorige keer voor dat ze na twee jaar terugkeerden naar Nederland. Volgens Martien had dat vooral te maken met de streek waar ze toen zaten. “Het was echt een dorp, dat was zo eenzaam", zegt hij. "Mensen hadden de luiken voor hun ramen altijd dicht, er was bijna niemand op straat. Daar word je niet blij van als je uit de Randstad komt.”

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Ik Vertrek-Martien is terug op de buis

Daarom hebben ze nu gekozen voor Limoges, een grotere stad met meer reuring. “Ik voel me hier nu al thuis”, zegt Erica, die blij is met hun nieuwe stek. Het pand uit 1870 heeft veel hout, hoge plafonds en marmeren schouwen. “We zouden nooit zo’n oude boerderij kopen. Een chateau heeft veel meer uitstraling. Het is zo mooi.”

Tegenvallers waren er ook. De loodgieter en aannemer ontdekten bij de start van de verbouwing meteen al flink wat gebreken. Zo waren er nog loden pijpen en was de verwarming stuk. “Het was onwijs koud”, herinnert Martien zich van de eerste weken in Frankrijk. "We liepen binnen met winterjassen aan, het was niet te doen. Het bleek allemaal très ancien, heel oud.”

Ook het werkethos van de aannemers bezorgde Martien soms wat zorgen. "Die gaan hier om half een lunchen, nemen ze er een wijntje bij. Om half drie komen ze pas weer terug. Dan denk ik: ja, nu is de dag alweer bijna om.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bewondering voor sterke Wampie in Ik Vertrek

Sinds een februari heeft de familie non-stop geklust om alles op tijd af te hebben. Erica: "We zijn nu honderd dagen aan het verbouwen. Natuurlijk zijn we heel moe, maar het gaat goed. Het wordt prachtig. Binnenkort verwachten we de eerste echte gasten. Daar kijken we allemaal heel erg naar uit.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!