Beeld © Beau Five Days Inside

Beau krijgt een uniek kijkje achter de schermen bij Circus Renz

21 mei 2019 21:36

In de laatste aflevering van Five Days Inside krijgt Beau van Erven Dorens een uniek kijkje achter de schermen bij Circus Renz. Vijf dagen lang reist hij mee met de familie. “Het wordt een mooie week”, aldus Beau.

"Wanneer maak je dat nou mee? Dat je wordt opgenomen door een familie"

Beau heeft goede herinneringen aan het circus. Toch heeft hij ook een tal van vragen. Hoe zijn bijvoorbeeld de relaties onderling? En hoe is het om zo ver van je familie te zijn? Door vijf dagen lang te leven en te werken zoals één van de oudste circusfamilies, hoopt de presentator antwoord te krijgen op deze vragen.

Circus Renz is een van oorsprong Duits circus, met zijn roots in Berlijn. Al vanaf 1842 toert de familie Renz over de hele wereld. “Ik kan niet langer dan tien dagen ergens blijven”, vertelt een van de broers aan Beau. Toch is niet iedereen omringd door familie. Zo is er een gezin, wiens moeder nog in Hongarije woont en een jonge jongen die voor het eerst alleen op pad is. “Hier wordt je in geboren, en hier sterf je in”, concludeert Beau.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau heeft volste vertrouwen in het nieuwe Late Night

Beau ziet met eigen ogen hoeveel liefde er in het circus zit. Toch liggen ze nog regelmatig onder vuur vanwege het werken met dieren. “Dan zeg ik altijd: 'Kom kijken hoe de dieren bij ons leven'”, vertelt Bernardo Renz. De dieren in het circus zijn namelijk net als familie voor hen. Zo ook de olifanten, die tot voor kort nog mee mochten. “Dat vind ik heel jammer”, aldus de Renz-telg. “Die horen bij ons. De olifanten zijn voor ons familie (…) Die olifanten zijn ons leven. Ze zijn nu ook bijna 50 jaar oud.”

Beau komt er steeds meer achter dat het circusleven niet alleen bestaat uit wonen in een caravan en optreden voor publiek. Alleen al het verzorgen van de dieren is een monsterklus. Beau kan er dan ook niet over uit dat deze mensen niet alleen topatleten zijn, maar ook nog eens een normaal leven hebben. “Spectaculair.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau ziet 'heel veel leed en ellende' in nieuwste Five Days Inside

Als het showtime is helpt dan ook iedereen mee. Tijd voor pauze is er niet, de familie moet namelijk gewoon aan de bak om popcorn uit te delen en hotdogs te verkopen. Zelfs de jongste kinderen helpen mee, terwijl moeder in de lucht hangt. Stoppen is geen optie. “Ik moet wel. Pas als ik het drie keer geprobeerd heb en het lukt niet, dan stop ik”, legt een van de jongens uit nadat hij hard ten val komt.

Beau voelt zich helemaal thuis in het circus. “Wanneer maak je dat nou mee? Dat je wordt opgenomen door een familie. Het was fantastisch”, vertelt ‘ie dankbaar in de camera. “Eigenlijk is het niet eens werk, dit is hun leven. Zij zíjn het Cirus.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!