Beeld © Instagram @matthiashutte

Gezin uit programma Wereldreis op Wielen op straat gezet

23 mei 2019 13:18

Johanna en Matthias hebben alles opgezegd om deel te nemen aan het SBS-programma Wereldreis op Wielen. Het stel had hun huis verkocht, lieten hun baan achter en vertrokken uit Nederland. Maar na vier weken krijgen ze slecht nieuws tijdens hun reis: Het programma is afgeblazen.

"Dat was heel intens, heftig om mee te maken. Ik vond het echt gevaarlijk"

Johanna en Matthias zouden een wereldreis maken van Canada naar Argentinië samen met hun twee dochtertjes, Bo en Hannah. Het gezin zou gedurende het programma in een camper wonen. Voor het programma Wereldreis op Wielen zou er wekelijks zo'n 500 kilometer worden afgelegd, maar na 800 kilometer besloot Talpa de stekker eruit te trekken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis van de Ven gelooft in nieuwe SBS-show

In eerste instantie was Matthias nogal sceptisch over het verlaten van Nederland, maar Johanna wilde er al een tijdje voor gaan. Toen hij een advertentie tegenkwam voor het programma wist hij niet zeker of hij het aan zijn vrouw zou laten zien. "Hij wist dat we binnen een dag aangemeld zouden zijn", legt Johanna uit aan het AD. En zo ging het. Het gezin zette een verkoopbord in de tuin en namen ontslag bij hun banen. Het was een spannende onderneming, "maar we vonden het tijd voor iets nieuws.’’ 

Eenmaal in Amerika zouden ze een mobiel huis achter aan de auto hebben, dus moest er een groot rijbewijs gehaald worden. Vervolgens vloog het gezin naar Mexico, waar het programma en hun nieuwe stekkie op hen stond te wachten. "Elke week zouden we zo’n vijfhonderd kilometer afleggen en ondertussen moesten we proberen om geld te verdienen’’, legt Johanna uit. "Maar we kregen ook boodschappen-, benzine- en leefgeld."

Het onderkomen was alleen niet zoals verwacht. "Het was vies en de scheuren zaten in de muren", vertelt Johanna. Het gezin weigerde daarin te verblijven en hebben dus de eerste twee weken in een hotel gezeten. In de twee weken daarna hebben Johanna, Matthias en hun dochters 800 kilometer afgelegd. "Dat was heel intens, heftig om mee te maken. Ik vond het echt gevaarlijk. We reden met dat zware huisje achter de auto langs diepe ravijnen."

Het was vooral een zwaar avontuur voor het gezin. "Je moest je sociale media bijhouden, vloggen, elke dag op zoek naar eten - omdat we door problemen met de elektra in ons huisje niet konden koken - en er werd ook nog verwacht dat je iets leuks zou gaan doen wat de crew kon filmen. En dan hebben we dus nog twee kleine kinderen erbij", vertelt Johanna openhartig. Het kwam dus ook wel als een opluchting toen bekend werd gemaakt dat het programma stopte door de tegenvallende kijkcijfers. "Ik was er wel klaar mee. We zouden in bepaalde landen onder politiebegeleiding moeten reizen.’’ 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Renate doet boekje open over vertrek SBS

Het stel bleef nog twee weken in Mexico om vakantie te vieren en eenmaal in Nederland hadden ze nog maar drie weekjes om van hun oude huis te genieten. "Van de overwaarde hebben we een camper gekocht en nu reizen we door Zuid-Europa’’, vertelt Johanna aan het AD. En hoewel ze het alsnog als een positieve ervaring zien, is het niet iets wat ze voor altijd willen doen. "Ik kijk elke dag al stiekem op Funda", zegt Johanna. "We vinden Nederland allebei een heel fijn land om te wonen. Ik denk dan ook dat we met een half jaar wel naar huis gaan. Al weet je nooit hoe het loopt." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!