Beeld © RTL

Zoon Robèrt van Beckhoven komt in culinair programma

28 mei 2019 17:32

Het moge duidelijk zijn: De familie Beckhoven houdt van culinaire hoogstandjes. De zoon van Robèrt komt nu zelf ook met een eetprogramma, hij doet mee aan het programma Herman's Pop-Up Restaurant.

"De tv-wereld en de realiteit liggen best ver uit elkaar"

Koen van Beckhoven, de zoon van Robèrt, doet samen met zijn vriendinnetje Maartje Raaijmakers mee aan Herman's Pop-Up Restaurant. In het programma gaat Herman den Blijker op zoek naar een chef-kok en maître voor zijn nieuwe Mediterraanse restaurant in Rotterdam. De inspiratie om mee te doen aan de show kwam echter niet van zijn culinaire vader, die jurylid is bij Heel Holland Bakt. 

Het was een andere Beckhoven. "Mijn broertje stuurde de oproep door", vertelt Koen aan het AD. "Maartje en ik schreven ons in als grapje. Hoe ver zouden we nou komen? Maar na een paar castings bleken we ineens geselecteerd." Het programma kwam als een geschenk, aangezien het stel net te horen had gekregen dat hun Tilburgse restaurant niet de juiste horecavergunning zou krijgen en daarom de deuren moest sluiten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robèrt van Beckhoven wil geen aangifte doen om boze brief

Robèrt hoeft ook geen concurrentie te verwachten van zijn zoon. "Als klein mannetje groeide ik op in de bakkerij van mijn vader. Ik hielp vaak mee, maar ik merkte ook dat ik niet de kant van patisserie en brood op wilde", laat Koen weten. Bovendien is het niet zijn doel om programma's te maken. "De tv-wereld en de realiteit liggen best ver uit elkaar. Ik ambieer geen televisiecarrière, maar het is wel leuk om eens te zien.” 

Koen is elke dinsdag te zien in Herman's Pop-Up Restaurant om 21:30 uur op RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!