Beeld © ANP

Art Rooijakkers voelt geen druk voor Zomer met Art

03 juni 2019 11:21

Art Rooijakkers maakt zich niet zo druk om 'het nieuwe Late Night', genaamd Zomer met Art. De RTL-presentator laat aan Televizier weten er juist ontzettend veel zin in te hebben.

"Het is maar een zomerprogramma, hè"

In zijn nieuwe latenightshow ontvangt Art tien weken lang, vijf dagen per week, bijzondere gasten met wie hij het nieuws van de dag bespreekt. Een opwarmertje voor het nieuwe programma van Beau van Erven Dorens, dat na de zomer zijn debuut gaat maken op de late avond. 

Het feit dat zijn show slechts tijdelijk is, geeft Art rust. "Het is maar een zomerprogramma, hè. Ik ben niet degene die vast de late avond gaat vormgeven. Het wordt ook heel anders dan met Twan of Humberto. Ik wil het gevoel creëren van een lange, zomerse avond. Daar hoort een goed gesprek bij met een zekere nonchalance."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers vond start RTL behoorlijk pittig

Art staat tijdens het nieuwe programma niet alleen aan het roer. Elke week krijgt hij een nieuwe co-host, onder anderen Merel Westrik, Ellie Lust en Gert Verhulst zullen samen met Art de gasten ontvangen. Daarnaast trekken social media-sterren Bram Krikke en Gwen van Poorten het land in om te kijken hoe Nederland de zomer beleeft. 

Het avondprogramma in combinatie met het vroege opstaan voor de kinderen zal hem niet in de koude kleren gaan zitten. "Je zendt tot half 12 uit, kletst nog wat na en ligt pas rond 2 uur in bed. Maar om half 7 begint de dag alweer, met onze tweeling. Dat lijkt me een heavy combinatie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Humberto Tan: Zo goed was RTL Late Night niet

Eerder presenteerde Art voor RTL4, waar de voormalig AVROTROS-presentator nu bijna een jaar werkt, de komische taalquiz Praat Nederlands met me en Holland-België. 

Zomer met Art is vanaf maandag 17 juni te zien om 22.30 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!