Beeld © ITV

Voice-over realityshow in België aangepast na kritiek

5 juni 2019 07:41

Het zal fans van het realitydatingprogramma Love Island wellicht zijn opgevallen: de voice-over van dit seizoen. De Vlaamse en Nederlandse stemmen krijgen bakken kritiek over zich heen door de aangebrande moppen. De makers hebben geluisterd en aanpassingen doorgevoerd.

"Zetten ze zo'n stom stemmetje erachter"

Het hoort er een beetje bij: een sappige stem, doordachte woordspelingen en grapjes. De Ierse Iain Stirling spreekt met zijn smeuïge accent de Britse versie van Love Island in. Aan de Vlaamse komiek Jeroen Verdick en Nederlandse stemacteur Rinie van Elzen de taak het programma aan elkaar te praten. Die vielen niet helemaal in de smaak, zo blijkt uit reacties op Twitter.

“Zetten ze zo'n stom "lachen om homevideo's" stemmetje erachter”, schrijft een kijker. En ook: “Die voiceover is dezelfde gast als bij Barbie..wat irritant...en laat het heel goedkoop lijken!”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kötter klaar met alle kritiek over lichaam

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation Island-Mezdi gaat voor nieuwe look

Ondanks de kritieken wordt de commentaarstem niet aangepast, maar hebben de makers wel het één en ander gewijzigd. Er is goed gesleuteld aan de grappen die tijdens Love Island worden gemaakt, waardoor er minder "goedkope grappen" te horen zullen zijn. De Vlaamse stemacteur heeft zijn stem aangepast naar "Standaardnederlands". Voor veel fans zal het een verbetering zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ariana Grande te zien in realityshow Kardashians

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!