Arjen Lubach vertelt wat NPO-plan voor zijn programma betekent

05 juni 2019 20:26

De coalitiepartijen hebben aangekondigd dat de NPO geen reclame meer uit gaat zenden tot acht uur 's avonds én dat NPO3 voortaan regionaal nieuws zal gaan uitzenden. Het doek valt dus voor een deel, maar wat dat betekent voor programma zoals Zondag met Lubach is nog onduidelijk.

“Ik weet net zoveel als jullie momenteel denk ik"

“Ik weet net zoveel als jullie momenteel denk ik", vertelt Arjen Lubach aan RTL Boulevard. "Maar maak me geen zorgen over de toekomst van Zondag met Lubach! Over een eventuele overstap van NPO3 naar bijvoorbeeld NPO1 weet ik niets, sowieso niet naar aanleiding van dit nieuws, want bij de NPO lezen ze dit ook allemaal net.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjen Lubach moet voorstelling cancelen na kortsluiting

EO-directeur Arjan Lock houdt vol dat het tot nu toe alleen nog maar geruchten zijn. "Zolang ik de brief van Slob nog niet heb gelezen, heeft reageren geen zin, omdat de samenhang van de voorstellen bepaalt wat het voor de EO betekent. In ieder geval zullen omroepen met een eigenwijs, onderscheidend geluid altijd wel een plek vinden. En daar zijn we als EO goed in!”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO en Van den Ende maken tv-hommage over Bijl

Ook de NOS heeft nog geen officieel plan van minister Slob ontvangen. "We kunnen pas een afgewogen reactie geven als we de officiële stukken hebben ingezien en dus alle voorstellen in hun onderlinge samenhang hebben kunnen bekijken." Frank Volmer, de directeur van STER, laat het volgende weten: “Ik weet niet welk probleem dit nieuwe plan oplost, ik ben geen voorstander. Maar officieel weet ik nog van niets. Ik heb wel al een uitnodiging van het ministerie voor een gesprek. Dat wacht ik af.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!