Beeld © RTL / Married at first Sight

Monique blikt terug op MAFS: 'Ik heb meer tegengas nodig'

07 juni 2019 21:40

Monique en Ronald waren by far het meest spraakmakende koppel van het afgelopen seizoen van Married at First Sight. De 60-jarige Monique gooide haar eigen ruiten in door veel te snel haar oordeel te vellen over haar partner Ronald. "Ik heb er spijt van dat ik hem zo snel afwees", aldus een verslagen Monique in het AD.

"Toen ik hem ontmoette, viel het me een beetje tegen"

Na drie maanden getrouwd te zijn geweest was in de laatste aflevering van Married at First Sight te zien hoe Ronald en Monique besloten een punt achter hun huwelijk te zetten. Hoewel ze goede hoop had haar droomprins te ontmoeten, liep het helaas anders. "Vooraf was verteld dat wij van alle koppels de grootste kans van slagen hadden op een goed huwelijk", doet Monique een boekje open.

"Het is zo’n leuke man en hij ziet er heel goed uit, werd tegen me gezegd. Mijn verwachtingen waren daardoor heel hooggespannen. Maar toen ik hem ontmoette, viel het me een beetje tegen. Hij bleek ook al snel een heel ander type dan ik.’’

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ronald over mislukte huwelijk in Married at First Sight

Toch snapt de bruid de keuze van de deskundigen wel. Er waren dan ook zeker overeenkomsten, zoals hun bourgondische instelling. "Maar Ronald is heel rustig en gesloten en ik ben juist uitbundig en een flapuit. Dat kan bij sommigen misschien goed werken, bij ons absoluut niet", aldus Monique.

En dat ze een flapuit is werd al snel duidelijk. Al op de eerste dag vertelde ze aan Ronald geen gevoelens te hebben. "Ik zei te snel tegen Ronald dat ik hem niet zag zitten", verkondigt ze eerlijk. "Ik had moeten zeggen dat ik nú nog niets voor hem voelde." Wat overigens niet zo vreemd was, aangezien de twee elkaar pas net kenden. "Ronald was door mijn uitlatingen gekwetst en dat begreep ik ook wel. Ik heb er ’s nachts op Mallorca echt wakker van gelegen en ik baalde van mezelf. Te vaak zeg ik iets en denk ik pas later: was dat wel zo verstandig? Maar dan is het kwaad al geschied."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

De bom barst tussen Ronald en Monique in Married at First Sight

Toch vindt ze dat niet alles aan haar ligt en ook de makers van het programma verantwoordelijk zijn. Hierover zegt ze: "Ik vind mezelf niet goed uit de verf komen in het televisie­pro­gram­ma. Door de camera’s voelde ik me gespannen en lijkt het of ik vaak boos kijk." En dat viel ook de mensen thuis op, zo heeft ook Monique ondervonden. "Ik ben geschrokken hoeveel bagger ik op social media als Twitter over mij kreeg uitgestort (...) Gelukkig heb ik een dikke huid, maar leuk is het natuurlijk zeker niet.’’

Soms denkt Monique nog wel eens terug aan het avontuur en vraagt ze zich af of het anders was gelopen als ze niet zo bot was geweest. Maar ze vermoedt dat het ook dan op een teleurstelling was uitgelopen. "We hebben een heel ander gevoel voor humor en ik heb meer tegengas nodig in een relatie", legt ze uit in het AD.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Kijkers Married at First Sight gaan stuk om 'Peter'

Toch geeft ze de moed niet op: "Ik wil nog steeds graag een relatie. Met Married at First Sight is het niet gelukt, maar hopelijk kom ik via een andere weg nog eens de ideale man tegen.’’

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!