Beeld © ANP

NTR is nog altijd in onderhandeling over Sesamstraat

19 juni 2019 15:28

Acteur Aart Staartjes deed onlangs zijn beklag in het radioprogramma De Coen en Sander Show over het feit dat hij al lange tijd niks meer heeft gehoord over de toekomst van het kinderprogramma. Volgens hem zouden de opnames al meer dan een jaar stilliggen en doet de NTR er het zwijgen toe. De omroep laat aan RTL Boulevard weten nog altijd druk bezig te zijn met onderhandelingen.

"Zolang die onderhandelingen lopen, kunnen wij niks inhoudelijks zeggen"

In het radioprogramma vertelde Aart dat hij nog helemaal niks heeft gehoord van de programmamakers. Volgens de acteur hebben ook andere cast- en crewleden, zoals schrijvers en componist Henny Vrienten, niets meer van Hilversum vernomen. "Zo’n vier maanden geleden is er een brief gekomen van een secretaresse dat er onderhandelingen zijn, maar er was ook iets dat er niemand was om te tekenen. Want dat was de vrouw die de leiding had over NPO 3 en die had een andere baan gekregen. Andere smoezen heb ik nog niet gehoord.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aart Staartjes: Sesamstraat is verleden tijd

Een woordvoerder van de NTR laat aan RTL Boulevard weten nog altijd druk bezig te zijn voor het programma: “We zijn momenteel nog in onderhandeling met Sesame Workshop, de licentiehouder van Sesamstraat, over een nieuwe overeenkomst. Zolang die onderhandelingen lopen, kunnen wij niks inhoudelijks zeggen.” Hoelang de onderhandelingen nog duren, is nog niet bekend.

De 81-jarige acteur, die al bijna vier decennia de rol van Meneer Aart vertolkt, stelt dat er sinds maart 2018 geen nieuwe opnames meer voor de Nederlandse uitzendingen gemaakt zijn. Hij acht de kans dat het programma doorgaat nihil.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!