NTR noemt Sesamstraat-actie 538 'sympathiek'

20 juni 2019 08:59

De NTR is wel te spreken over de steun van Radio 538 voor het behoud van Sesamstraat. Een woordvoerder noemt het een "sympathieke actie" van dj's Coen en Sander, die sinds woensdag handtekeningen verzamelen om de Nederlandse versie van het kinderprogramma niet van de buis te halen.

Ook als het aan de NTR ligt, hoeven jonge kijkers geen afscheid te nemen van Sesamstraat. De omroep is in vergevorderde onderhandelingen voor een nieuw contract met licentiehouder Sesame Workshop. Over de status daarvan kan de zegsman niets zeggen. Het plan is in ieder geval nog steeds dat het contract komend najaar moet ingaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Radio 538 in actie voor behoud Sesamstraat

Coen en Sander startten de petitie na een gesprek met Aart Staartjes, die al decennia te zien is als de sympathie brombeer Meneer Aart. De petitie is ruim 8900 keer ondertekend. De acteur vertelde dat hij al maanden niets meer had gehoord van de NTR en dat hij niet verwachtte dat de kindershow nog terug zou keren. Sinds maart vorig jaar zijn er al geen nieuwe opnames van het programma gemaakt, dat in de ochtend en middag op NPO 3 wordt uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NTR is nog altijd in onderhandeling over Sesamstraat

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!