Tienduizenden handtekeningen voor behoud Sesamstraat

20 juni 2019 18:32

De petitie van 538-dj's Coen en Sander om te voorkomen dat de Nederlandse editie van Sesamstraat ter ziele gaat, is binnen een dag bijna 20.000 keer getekend. In hun radioprogramma en via sociale media riepen de twee woensdag mensen op om de actie te steunen.

"Sesamstraat mag niet stoppen"

"Sesamstraat mag niet stoppen. Laat je naam achter en steun het mooiste kinderprogramma dat er is", schrijft Coen Swijnenberg op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

NTR noemt Sesamstraat-actie 538 'sympathiek'

De petitie is het gevolg van een gesprek met Aart Staartjes van dinsdag. De acteur, die al bijna vier decennia de rol van Meneer Aart vertolkt, zei dat de NTR waarschijnlijk niet wil doorgaan met het iconische programma. Hij heeft al maanden niets meer van de omroep gehoord. "Als je dan zó op straat gezet wordt, dan ben je daar boos over. Het is een schandalige manier van handelen", zei Staartjes.

Sinds vorig jaar maart zijn er al geen nieuwe opnames meer voor de Nederlandse uitzendingen gemaakt. Sesamstraat is tegenwoordig bovendien alleen nog maar in de ochtend en middag te zien op NPO 3, terwijl het jarenlang op prime time werd uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Radio 538 in actie voor behoud Sesamstraat

Een woordvoerder van NTR kon dinsdag niets zeggen over de toekomst van Sesamstraat. De omroep zou al maanden aan het onderhandelen zijn met licentiehouder Sesame Workshop, maar het is volstrekt onduidelijk wanneer er overeenstemming moet zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!