Beeld © ANP

Stekker definitief uit Sesamstraat

28 juni 2019 17:01

Aart Staartjes voorspelde het in februari al: Sesamstraat gaat stoppen. Die angst wordt nu werkelijkheid. De NTR heeft bevestigd dat er geen nieuwe afleveringen meer van de legendarische kinderserie worden gemaakt.

"De NTR heeft zo veel afleveringen van Sesamstraat"

Gelukkig betekent dat niet dat Sesamstraat definitief van de buis gaat. De komende twee jaar worden oude afleveringen herhaald. De NTR noemt het een ‘moeilijke keuze’. “Maar wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is. De NTR heeft zo veel afleveringen van Sesamstraat dat de huidige generatie hier voor dit moment goed mee uit te voeten kan.“

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tienduizenden handtekeningen voor behoud Sesamstraat

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de NTR mogen ruim tweehonderd bestaande afleveringen uitzenden, zo is afgesproken met Sesame Workshop, de Amerikaanse licentiehouder van Sesamstraat.

Het is niet anders, aldus de NTR. “Daarnaast vernieuwt de jonge doelgroep zich elke drie jaar waardoor de huidige afleveringen van Sesamstraat steeds een nieuwe generatie bedienen en daarvoor nieuw zijn. De investering van de publieke omroep in dit nieuwe licentiecontract garandeert dat een nieuwe generatie Nederlandse peuters en kleuters de komende twee jaar van Sesamstraat kan leren en genieten.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NTR noemt Sesamstraat-actie 538 'sympathiek'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!