Beeld © VPRO

Eva Jinek over duistere tijd: 'Ik zag gewoon geen uitweg'

01 juli 2019 12:38

Tim den Besten ontvangt in de eerste aflevering van zijn programma talkshowkoningin Eva Jinek. En hij krijgt een heel andere Eva te zien dan de presentatrice die we uit haar talkshow Jinek kennen.

"Van alle dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan, is mijn zoontje opvoeden het allerbelangrijkste"

Hoe leer je mensen beter kennen dan een dagje met ze door te brengen in en rondom je bungalow? In het VPRO-programma Tims ^ Tent ontvangt multitalent Tim den Besten elke week bijzondere gasten. En in dit seizoen ontmoet hij voor één keer niet de sterren van de toekomst, maar de sterren van nu, zoals Eva Jinek.

De normaal zo gedisciplineerde presentatrice houdt zich niet in. Ze is heel open en deelt zelfs dat ze een keer tijdens een vriendinnenweekend alle meubels op het dak van een bungalowhuisje heeft gezet. Die Eva toch!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek wil Eurovisiesongfestival presenteren

Eva komt meestal vrij serieus over. Maar ze biecht op: "Ik heb heel weinig te klagen over het leven. Ik denk dat ik heel veel geluk heb." Toch heeft ze niet altijd lekker in haar vel gezeten. Vooral de periode na haar ontslag bij Nieuwsuur zit haar nog altijd dwars. Ze werd de laan uitgestuurd vanwege haar relatie met voormalig strafadvocaat Bram Moszkowicz. Iets wat voor haar als falen voelde. "Dat vond ik verschrikkelijk, heel moeilijk", aldus Eva.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek stopte met Twitter na vervelende opmerking

Toch kreeg ze uiteindelijk de kans om haar grote droom waar te maken: een eigen talkshow. Al ging dat niet zonder slag of stoot en kreeg ze bakken met kritiek over zich heen. Iets wat ze niet licht opvatte. In tegenstelling: het deed haar ontzettend veel pijn dat ze faalde en mensen haar zagen als een 'ijskonijn'. “Ik wilde gewoon niet in de spiegel kijken, omdat ik gewoon genoeg had van mezelf", vertelt Eva aan Tim. "Ik was zo teleurgesteld dat het zo was gegaan. Ik wilde gewoon mezelf niet meer zien.”

Wat vooral aan haar knaagde was dat ze bereid was om alles op te geven voor haar droom, maar alleen negatieve feedback kreeg. "Ik zag gewoon de uitweg niet op dat moment”.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Pauw en Eva Jinek bundelen hun krachten

Desalniettemin stak ze haar kop niet in het zand en ging maar 'iets' doen, waardoor het balletje uiteindelijk ging rollen en ze verder kon met haar dromen najagen. En dromen, die heeft ze nog genoeg.

Zo verklapt ze aan Tim dat ze graag nog eens een fictie-film zou willen regisseren, maar dat voorlopig de focus bij de opvoeding van haar zoontje ligt. "Je hebt zo veel verantwoordelijkheid om iemand anders gelukkig te maken als moeder (...) van alle dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan, is dat het allerbelangrijkste.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!