Beeld © Zomer Met Art

Kijkers ergeren zich aan verhitte discussie in Zomer Met Art

2 juli 2019 10:49

Een bericht op Facebook over jachthond Dibbes die door de politie uit een warme auto werd bevrijd, ging gisteren helemaal viral. Onder de post verscheen de een na de andere woedende reactie, maar het baasje van Dibbes vindt alle aandacht en kritiek maar overtrokken. Aan tafel bij Art doet hij zijn verhaal.

"Gisteren mateloos geïrriteerd aan na-aap Silvana Simons"

Hondeneigenaar Tijn Noordenbos legt in het programma uit dat alle drama ontstond nadat hij 'even' aangifte moest gaan doen bij de politie. Omdat het nog vroeg was (rond de klok van negen), besloot hij Dibbes even in de auto te laten om daarna lekker met hem te gaan wandelen. Maar van even snel aangifte doen, was geen sprake. "Dat duurde eindeloos", vertelt hij aan Art. "Ik was er behoorlijk door opgenaaid." Als hij na een uur lichtelijk ontvlambaar terugkomt bij zijn auto, blijkt dat zijn hond is meegenomen door de politie. Waarna hij wéér terug naar binnen moet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ryanne van Dorst neemt geen blad voor de mond in Zomer met Art

Eenmaal herenigd met zijn trouwe viervoeter wil Tijn snel de benen nemen, maar dat gaat niet zo makkelijk. Hij moet namelijk eerst nog worden verhoord door de politie. Volgens Tijn heeft hij echter niets verkeerd gedaan, aangezien het een koele dag was en de ramen openstonden. "Ik schatte in dat dat goed ging (…) ik weet zeker dat die hond daar niets onder heeft geleden", legt 'ie uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twan Huys heeft niet gekeken naar Zomer met Art

Aan de andere kant zit hondencoach Leidy Zijlstra, die in 2017 een petitie startte om zwaarder op te treden tegen mensen die hun hond in de auto laten zitten. Inmiddels is de petitie al meer dan 52.000 keer getekend. Ze begon meteen dat de man "blij mag zijn dat zijn hond nog leeft".

Daarna zegt ze: “Het eerste wat ik dacht toen ik het berichtje las: kippenvel, daar hebben we weer zo’n eencellige hondeneigenaar die het bagatelliseert. Die denkt: mijn hond die leeft, die kwispelt, die is blij, maar ik denk niet dat je echt beseft dat het een gelukshond is.”

Het mondt uit in een verhitte discussie. Hoewel het hondenbaasje toegeeft dat hij fout zat, maakt Leidy hem helmaal af. Tot groot ongenoegen op Twitter. "Gisteren mateloos geïrriteerd aan na-aap Silvana Simons" en: "Toon wat respect dame en voel je niet zo belangrijk", klinkt het.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Merel Westrik is nieuwe 'zomerdate' van Art Rooijakkers

Kijk hier de uitzending van gisteravond terug.