Beeld © Love Island

Worden de deelnemers van Love Island betaald?

02 juli 2019 17:03

Mogen de deelnemers van Love Island écht niet op social media? Wie kookt er voor de singles? En worden de Islanders betaald? Allemaal brandende vragen die fans dolgraag willen weten. De Belgische krant Het Laatste Nieuws nam een kijkje op Gran Canaria en heeft de antwoorden.

"De deelnemers zijn in het dagelijkse leven zelfstandig of student en kunnen dus tijd vrijmaken"

Aanstaande zondag is alweer de allerlaatste aflevering van Love Island te zien. Na zes weken komt de zoektocht naar ware liefde ten einde. Alle ontwikkelingen in de villa houden zowel België als Nederland al weken bezig, maar HLN weet dat er ook een heleboel is dat de kijker niet ziet.

“Love Island is inderdaad een productioneel huzarenstukje”, vertellen de makers. “Het feit dat er elke dag nieuwe vrijgezellen kunnen worden ingevlogen, Islanders die de villa moeten verlaten: het maakt van dit programma een ongeziene productie in Vlaanderen. Het is wellicht de grootste productie van een Vlaams realityprogramma tot nu toe.”

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Love Island-Rowéna had een relatie met deze voetballer

Er zijn dan ook bijna negentig leden van de crew elke dag aanwezig om elke minuut in goede banen te leiden. De meeste van hen verblijven ook op het Island, in een hotel. De 'productievilla' ligt naast die van de Islanders. Hier wordt alles op de voet gevolgd en gemonteerd en ook het inlezen van de aflevering gebeurt daar ter plaatse.

Om te zorgen dat het team niets mist, hangen in en rondom de villa zo'n 47 camera's. "En ook is er een viertal infraroodcamera’s om ’s nachts te filmen. Maar alle camera’s zijn zichtbaar voor de kandidaten. Wij werken niet met verborgen camera's”, aldus het team van Love Island. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drie nieuwe Islanders doen villa Love Island ontploffen

Op de vraag of deelnemers geld krijgen, zijn ze duidelijk: "De deelnemers worden niet betaald. Natuurlijk wordt deze reis voor hen betaald, maar ze krijgen geen loon of vergoeding. De deelnemers zijn in het dagelijkse leven zelfstandig of student en kunnen dus tijd vrijmaken."

Wie denkt om deze zomer de villa van Love Island te boeken, heeft dikke, vette pech. Want wat blijkt? De villa is helemaal niet echt, maar werd volledig verbouwd. "Er werden nieuwe wanden gezet, bestaande wanden weggehaald, kamers die we niet gebruikten, werden afgezet en er werd een volledig buitendek geplaatst. Wij bouwden verder op de ‘basisvilla’ en gingen verder tot het huis helemaal ‘Love Island’-proof was. Samen met decorbouwers werd een nieuw ontwerp van de villa gemaakt en eigenlijk begonnen we dan opnieuw. De villa werd leeggehaald, de meubels opgeslagen en dan gingen wij aan de slag.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze mannelijke Islander moet de Love Island-villa verlaten

Een keuken is bijvoorbeeld niet aanwezig, omdat de deelnemers die niet hoeven te gebruiken. Ze gebruiken de keuken namelijk alleen om te ontbijten. "De lunch en het avondmaal worden steeds voorzien door onze cateraars”, aldus de makers. Aha! Dat verklaart een hoop.

Ook Chey vertelde in de Love Check-up al eerder dat de lunch niet werd gefilmd. Check haar verhaal hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!