Beeld © ANP

Dit typetje gaat Kasper van Kooten doen in De Avondetappe

03 juli 2019 10:02

Kasper van Kooten laat steeds meer los over zijn bijdrage aan het programma De Avondetappe. Op sociale media deelt de cabaretier al enkele foto's van zijn typetje Emi van der Wiel, bijgenaamd De Stayer uit Losser, een rondreizende wieleramateur en feitjesfanaat.

"Emi van der Wiel volgt de Tour op zijn badslippers en geeft zijn eigenzinnige commentaar"

Kasper van Kooten verzorgt van zaterdag 6 juli tot en met zondag 28 juli dagelijks de afsluiter van het wielerprogramma van Dione de Graaff en Herman van der Zandt. Dit laatste woord van De Avondetappe is een samenwerking van Kasper met zijn vader Kees van Kooten, die de teksten schrijft.

"Emi van der Wiel volgt de Tour op zijn badslippers en geeft zijn eigenzinnige commentaar", schrijft Kasper bij een foto van zijn nieuwe typetje. "Een groot deel van de tijd brengt hij door in het verleden en met zijn oubollige campertje, een stapel klassieke fotoboeken en een vat vol verhalen reist hij de Tourkaravaan achterna", zegt Van Kooten in een toelichting.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kasper van Kooten stopt met Groeten uit 19xx

"Vanwege zijn stevige dialect zal hij worden ondertiteld", waarschuwt Kasper alvast. Zijn eerste bijdrage is zaterdagavond te zien op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!