Beeld © Van der Vorst Ziet Sterren

Peter van der Vorst over het grote verlies in zijn leven

05 juli 2019 08:38

In deze laatste aflevering van Van Der Vorst Ziet Sterren is Peter zelf te gast. Chantal Janzen verrast hem op zijn werk en ontmoet de man van Peter en zoontje Levi. Samen blikken ze terug op zijn carrière en vertelt hij over het grote verdriet van zijn ouders.

"Ik mis ze enorm, maar ze zitten zo in mijn hart"

Peter heeft inmiddels een nieuwe baan binnen RTL. Dat betekent dat 'ie niet alleen stopt met dit format, maar het presenteren helemaal aan de wilgen hangt. Daarom zet Chantal Janzen hem in het zonnetje. En dat is best een klus, want volgens de blondine houdt Peter er niet van om de regie uit handen te geven, de controle te verliezen of gefilmd te worden in zijn eigen huis. En laat dat allemaal nou net op de planning staan!

Chantal verrast haar baas als hij de opnames aan het het inspreken is. "Dit had ik totaal niet zien aankomen", roept Peter verbaasd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter van der Vorst over eerste maanden als RTL-directeur

Hoewel het in zijn programma's altijd draait om zijn gasten, vaak met een ingrijpend verhaal, is het deze keer Peter die in de spotlights staat. Ook hij heeft het de laatste tijd niet makkelijk gehad. Zo verloor hij afgelopen jaar binnen één week zijn ouders. "Dat zijn twee zware jaren geweest", spreekt Peter hierover.

Ongeveer twee jaar lang was hij de mantelzorger van zijn ouders, terwijl alles gewoon doorging. "Dat liep allemaal door elkaar heen. En dan werd je soms ’s nachts gebeld (...) en moesten we midden in de nacht weer een keer naar het ziekenhuis." En dat gebeurde het laatste halfjaar wel een keer of vijf per week.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke Elsinga vervanger van Peter van der Vorst

Het dieptepunt komt als hij zijn moeder naar een hospice moet brengen. "Toch houd je dan hoop”, aldus Peter. Maar een week later moet hij ook zijn vader naar hetzelfde hospice brengen. “Lagen ze daar allebei tot het eind.”

Het is uiteindelijk zijn moeder die als eerste overlijdt, zijn vader één dag na de uitvaart. "Die klap is zo enorm”, bespreekt de tv-man met Chantal. "Ik mis ze enorm, maar ze zitten zo in mijn hart (…) ze voelen nog steeds dichtbij."

Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!