Beeld © SBS

De deuren van Chateau Meiland zijn eindelijk geopend

09 juli 2019 11:48

Het heeft het gezin bloed, zweet en tranen gekost, maar na honderd lange klusdagen hebben Martien en zijn gezin eindelijk hun geliefde Chateau Marillaux, zoals het kasteel nu heet, geopend.

"Eindelijk is het zover"

In het SBS-programma Chateau Meiland werd het gezin tijdens deze heftige verbouwing gevolgd. Uiteraard ging er behoorlijk wat mis. Zo was er een hond die onbekende bezoekers besprong, spraken ze maar een piepklein woordje Frans, brak Martien zijn pols en zelfs tot vlak voor de opening was een badkamer nog niet af. Dat zorgde voor flink wat geklaag en gezucht van alle gezinsleden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Realityserie Chateau Meiland krijgt tweede seizoen

Het is het tweede buitenlandse avontuur voor Martien en zijn vrouw Erica. Na hun deelname aan het programma Ik Vertrek in 2006, besluiten ze opnieuw een poging te wagen in Frankrijk. Ze kochten een verwaarloosd kasteel en hadden grootse plannen om de bouwval om te toveren tot een chambres d'Hôtes. Met succes, blijkt na honderd dagen.

De familie heeft een kamer helemaal af. De eerste gasten kunnen arriveren en zo kan er alvast een beetje worden geoefend. Een kwartier voor aanvang van de eerste gasten, zijn de kasteelhouder en zijn vrouw nog druk bezig met alles ‘warm en gezellig’ te maken. De eerste indruk van de gasten is meer dan positief. Dat het zo goed gaat, raakt Martien dan ook. Geëmotioneerd vertelt hij: “De mensen hebben het helemaal naar hun zin. (…) Daar kan ik dan helemaal gelukkig van worden. Eindelijk is het zover.” Ook hond Bommel ziet vooruitgang. Hij wordt steeds rustiger en er is goede hoop dat hij de gasten niet zomaar bespringt.

Een dag voor de grande opening kwam de familie over en dat zorgde voor flink wat tranen. Uiteindelijk wordt de rode loper uitgerold en hangt er een speciaal lint om het kasteel officieel te openen door de burgemeester. “Ik ben trots op de hele familie”, eindigt Martien.

Niet alleen de gasten vinden het chateau geweldig, ook online zijn de kijkers razend enthousiast over de verbouwing.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers smullen van flamboyante Martien in Chateau Meiland

De aflevering gemist? Terugkijken kan hier

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!