BNNVARA moet rectificatie plaatsen bij aflevering #BOOS

11 juli 2019 17:53

BNNVARA is op de vingers getikt door de rechter. De omroep moet een rectificatie plaatsen bij een aflevering op het YouTube-kanaal #BOOS van Tim Hofman over Groningse huiseigenaren.

Het gaat om de aflevering van 21 maart waarin een huurder beweert onterecht bemiddelingskosten te hebben betaald aan de makelaar. Samen met presentator Tim Hofman gaat hij verhaal halen bij het bedrijf, dat niet meer blijkt te bestaan. Door de programmamakers wordt vervolgens gesuggereerd dat de eigenaren het bedrijf bewust failliet hebben laten gaan, om onder hun schuldeisers uit te kunnen komen. Bovendien wordt door de voice-over gemeld dat ze onder een nieuwe bedrijfsnaam een doorstart hebben gemaakt. Volgens de voorzieningenrechter zijn deze uitspraken niet met feiten onderbouwd en niet bewezen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Temptation-Chloë staat centraal in nieuwe #BOOS

Daarom moet de omroep nu dus een rectificatie plaatsen. Voor iedere dag dat niet aan de uitspraak wordt voldaan, moet BNNVARA 2500 euro betalen, zo oordeelde de rechtbank Midden-Nederland donderdag in een kort geding tussen vastgoedondernemers en de omroep. Het bedrag kan oplopen tot een maximum van 50.000 euro. Een woordvoerder van BNNVARA reageert als volgt: “Het klopt dat de Rechter heeft gezegd dat we in een rectificatie een paar punten moeten corrigeren. Maar verder is BNNVARA helemaal in het gelijk gesteld en zijn we erg blij met het vonnis.De Rechter zegt namelijk dat de klacht van de huurder, die aanleiding was voor deze uitzending over Spot In, gegrond is. En de manier waarop we de uitzending hebben gemaakt en gebracht vindt de rechter ook in orde. We hoeven de uitzending daarom niet te verwijderen maar alleen met een paar regels aan te vullen. En dat hebben we inmiddels gedaan.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Hofman het aan de stok krijgt met huiseigenaren. In augustus 2017 brak hij zijn kaak toen hij tijdens een uitzending werd aangevallen door een Nijmeegse huisbaas. Ook liep hij een hersenschudding op waardoor hij in het ziekenhuis belandde en het noodgedwongen een aantal maanden rustig aan moest doen.

Het YouTube-kanaal #BOOS, waarin Tim Hofman jongeren helpt met problemen, heeft 385.000 abonnees.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

BN'ers sluiten zich aan bij #BOOS-petitie van Tim Hofman

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!