Beeld © Cristina Ruiz Foto

Asbest gevonden bij Het Spaanse Dorp: Polopos

18 juli 2019 19:13

Een flinke tegenslag voor Polopos, het dorp waar het programma Het Spaanse Dorp zich afspeelt. Er zou namelijk van asbest verdacht materiaal zijn gevonden aan de rand van het dorp.

"Dit is gemeld bij de burgemeester”

RTL laat weten inmiddels op de hoogte te zijn van de vondst: “Het productieteam, de zender en de deelnemers van het programma zijn ervan op de hoogte dat er aan de rand van het dorp Polopos van asbest verdacht materiaal is gevonden. Dit is gemeld bij de burgemeester.” Volgens de zender zal het materiaal zo snel mogelijk worden opgeruimd en ziet het programmateam erop toe dat dit adequaat gebeurt. Er zouden geen zorgen zijn over de veiligheid van de aanwezige klussers.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Dit zijn de deelnemers van Het Spaanse Dorp: Polopos

“De huizen in het Spaanse dorp zijn in opdracht van productie en zender vooraf uitvoerig bouwkundig gekeurd. De deelnemers hebben met dit rapport inzicht in de bouwkundige staat van hun pand. Dit gaat onder meer over de constructie, de staat van de riolering en elektriciteit en de gebruikte materialen, waaronder eventueel asbest. Zo kunnen de kandidaten aanpassingen en verbouwingen goed en op een veilige manier uitvoeren.”

In Het Spaanse Dorp: Polops worden vijg Nederlandse koppels gevolgd die de kans krijgen om in het Zuid-Spaanse dorpje te gaan wonen en werken. Het dorp kampt met een grote leegloop en de burgermeester wil voorkomen dat het op termijn helemaal verdwijnt. De koppels krijgen de taak om hun woning om te bouwen tot een droomhuis, daarnaast een onderneming op te zetten en zodoende het dorp een boost te geven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!