Beeld © MTV

Ging het plassen in een koffer in EOTB te ver?

21 juli 2019 14:53

Echte fans zitten vanavond weer klaar voor de tiende aflevering van Ex On The Beach Double Dutch, misschien wel het spraakmakendste realityprogramma op de Nederlandse televisie. De meest recente aflevering hield de gemoederen de hele week bezig: ging het plassen in een koffer te ver?

“Het was best wel shocking”

In de negende aflevering zagen we hoe een woedende Elodie besloot om wraak te nemen op Jamecia, omdat zij het bed had gedeeld met dekhengst Harrie. Dit deed Elodie door in de koffer van Jamecia te plassen. Natuurlijk kon zij dit niet zomaar laten gaan en besloot verhaal te halen. Toen vervolgens bleek dat Elodie niet in de koffer van Jamecia, maar in die van Lisa had geplast, was de villa te klein. Zoals we bijna gewend zijn van de All Stars in EOTB werden er rake klappen uitgedeeld en werd er stevig aan het haar getrokken. Kijkers konden er online maar niet over uit hoe extreem dit voorval was en RTL Boulevard-deskundige Kelly Weekers is het daar mee eens: “Het was best wel shocking”, vertelt de psychologe en ondernemerscoach.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heftig: EOTB-Lena's lippen ondergaan extreme transformatie

Ten opzichte van Temptation Island en Love Island, gaat EOTB een stuk verder. Niet alleen de hoeveelheid seks die er in voorkomt, maar ook de vechtpartijen of in dit geval het plassen in een koffer shockeren de kijkers.  “Ik vindt het echt heftig. (…) Ik denk dat die mensen goed worden gecast. Echte feestbeesten en niet bepaald preuts, zeg maar. Iedereen die kijkt, denkt natuurlijk veilig van achter hun laptop of tv: ‘Dat zou ik nooit doen’, maar ga maar eens in een huis zitten waar de ochtend al begint met drank. Dat heeft ook al extra invloed op mensen.”

Dat het ver ging, is een feit, maar volgens Kelly kun je daar niet veel tegen doen. “Tegenwoordig kun je alles online vinden. MTV had dit eruit kunnen knippen, maar ik denk dat we de periode voorbij zijn waarin televisie of welk medium dan ook moet gaan bepalen wat de grenzen zijn qua normen en waarden. Ik hoop alleen dat we zelf allemaal genoeg gaan nadenken en dit niet normaal gaan vinden” Ook hoopt ze dat de deelnemers goed beseffen welke impact deze acties hebben. “Het zijn natuurlijk al extremen die meedoen, maar in dit geval zijn het zogenoemde All Stars, en die weten precies hoe het werkt. (…).In een perfecte wereld dan was dit eruit geknipt, en neem die mensen in bescherming. Dit is ook hoe het programma werkt natuurlijk en als je niet zo ver wilt gaan, dan moet je je niet opgeven. Dat maakt het zo lastig.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

EOTB-Elias gaat Lena achterna en brengt eerste track uit

“Er wordt momenteel zo veel gemaakt, zo veel soortgelijke programma’s, dat het wel echt extreem moet zijn wil dit blijven hangen. Hoewel dit misschien wel het heftigste voorval van dit seizoen is, zal er volgend seizoen heus wel weer wat gebeuren waardoor we dit allemaal vergeten”, aldus Kelly.

Ex on the Beach Double Dutch: All Stars is elke zondag om 20:30 uur te zien bij MTV en vanaf woensdag bij Videoland. De bewuste aflevering is hier te zien. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!