Dione de Graaff in Nîme, waar de krekels hard zongen. Beeld © Screenshot NOS

Kijkers klagen over oorverdovend krekelgezang bij Avondetappe

23 juli 2019 23:20

Op social media regende het klachten én grappen van kijkers die het Tour-programma Avondetappe 'half doof' hadden uitgekeken. "We begrepen dat het geluid van de krekels wel erg hard was", verontschuldigde presentator Dione de Graaff zich aan het eind van de uitzending uit Nîmes.

"Net wat te veel voor de goede sfeer"

Het tv-programma op NPO 1 had een schitterend decor met de wereldberoemde Pont du Gard op de achtergrond, maar de kijkers leken alleen oog (of oor) te hebben voor het enorme volume van de cicades in de Zuid-Franse stad.

De natuurgetrouwe geluiden oogstten ook volop lof: "Heerlijk, die krekels bij de Tour. Het is alsof je erbij bent!" schreef een kijker op Twitter. Wie het had over krekels, werd trouwens direct terechtgewezen:

"Lekker handig, die microfoon bij die krekels", schreef Bas Verveen. Was het inderdaad een technisch probleempje? "Bij de Avondetappe waren ze er na drie kwartier achter hoe ze de krekels uit konden zetten", twitterde John den Braber. "Dat had eerder gekund", schreef Marijke Bokdam.

Veel mensen beklaagden zich over het 'irritante' geluid. "Net wat te veel voor de goede sfeer", schreef iemand. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Kijkers smullen weer van We zijn er Bijna!

"Blijkbaar worden de krekels ook enthousiast over hoe goedkoop en functioneel epo is", schreef Henk-Willem Beks. "Krekels zijn beter te verstaan dan de geïnterviewde", liet Marcel Korbijn weten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Obese leven mee met strijd 20-jarige Senne