Herhaling Floris niet op televisie te zien

26 juli 2019 09:02

De NPO gaat de ridderserie Floris met Rutger Hauer niet integraal herhalen op een van de gewone zenders. Dat heeft een woordvoerder vrijdag laten weten. De eerste aflevering van Floris, die donderdag wél op NPO1 werd uitgezonden vanwege het overlijden van Hauer, was een van de best bekeken programma's van de avond.

De hele serie Floris is wel vanaf vrijdagavond te zien op het digitale themakanaal NPO Extra. De afleveringen worden dagelijks uitgezonden om 20.25 uur, laat de zegsman van NPO weten.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

De wereld rouwt om de overleden Rutger Hauer

Floris was eind jaren zestig de grote doorbraak voor Hauer, die daarvoor vooral op het podium stond. Daarna volgden de bioscoophits Turks Fruit en Soldaat van Oranje, die zijn ticket naar Hollywood betekenden.

Filmmuseum Eye eert Hauer op 3 augustus door een eenmalige vertoning van de film Spetters van regisseur Paul Verhoeven. Het drama uit 1980 was de laatste grote Nederlandse film die Hauer maakte voordat hij naar Hollywood vertrok. Het gaat om de gerestaureerde versie van de Nederlandse filmklassieker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NTR komt met eerbetoon aan Rutger Hauer

In Spetters speelt Hauer Gerrit Witkamp, een motorcoureur tegen wie drie vrienden die in een voorstad van Rotterdam wonen enorm opkijken. Ze hebben maar één droom: wegvluchten uit het bekrompen milieu waar de enige afleiding bestaat uit alcohol, drugs en uitjes naar de disco. Behalve Hauer spelen ook Hans van Tongeren, Toon Agterberg, Maarten Spanjer, Renée Soutendijk en Jeroen Krabbé rollen in de film. Spetters deed toentertijd veel stof opwaaien omdat Spetters seksistisch, politiek incorrect en homofoob zou zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!