Beeld © ANP

Deze paradijsvogels leerden we door Man bijt hond kennen

29 juli 2019 15:47

Man bijt hond keert terug. Het iconische programma dat maar liefst zestien seizoenen lang te zien was op de buis, zal eind augustus weer op SBS6 te zien zijn. We blikken terug op het programma en vooral de fantastische mensen die erin te zien waren.

Frans Anders

Boer Frans Zwaagstra, wie kent 'm niet? De Friese boer werd toevallig gespot door de makers van Man bijt hond en groeide al snel uit tot een cultheld. Hij schitterde in zijn eigen rubriek Frans Anders. Later werd hij ook nog bijgestaan door kleine Frans.

De Veerkampjes

Nel, Hanny en Ton, beter bekend als De Veerkampjes, zijn een excentrieke familie uit Amsterdam. Ze werden per toeval ontdekt toen ze in de rubriek Hond aan tafel voorbij kwamen. De Veerkampjes waren zo populair dat ze hun eigen rubriek kregen en  later kregen ze een eigen programma op SBS6.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook bij Ton Veerkamp huidkanker ontdekt

Antje en haar glitterplaatjes

Weet jij nog waar je was toen je hoorde dat Hyves ging stoppen? Antje vast wel, want Hyves was haar alles. Nu haar favoriete sociale netwerk ermee zou stoppen, zou ze in een zwart gat vallen. Een zwart gat zónder glitterplaatjes. Aan wie moest ze nu respect geven? Wij geven in ieder geval een dikke R&R aan Antje.

De Fietsmeneer

Dit is Kees en Kees is gek op fietsen. Niet alleen op het trappen en sturen, maar ook op alles wat er verder bij komt kijken. Hij praat tegen zijn fietsen, knuffelt zijn fietsen en wordt zelfs weleens intiem met zijn fietsen...

Huug Bosse

Ken je die mop van die man die onder narcose ging en daarna alleen nog maar kon lachen? Het gebeurde Huug Bosse. Hij werd geopereerd aan zijn heup en toen hij uit de narcose kwam, was hij een compleet ander mens. Hij moest om alles lachen, tot grote ergernis van zijn vrouw.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veerkampjes nog niet gevraagd voor Man bijt hond

Rapper Sjors

Je zou het misschien bijna zijn vergeten, maar rapper Sjors had zijn grote doorbraak in Man bijt hond. Met de iconische woorden "Heb net pindakaas gegeten, dus", was hij in één klap wereldberoemd in Nederland. 

Ons kent ons

Elke aflevering werd steevast afgesloten met de rubriek Ons kent ons. In deze sketches kwam allerlei zin en onzin voorbij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!