Beeld © Zomer met Art

Kijkers Zomer met Art ontsteld over promotie lachgas

31 juli 2019 15:04

In Zomer met Art voert revalidatiearts Christof Smit een pittige discussie met lachgasverkoper Deniz Üresin. Hoewel het een actueel en ernstig onderwerp is, valt de keuze niet bij iedereen in goede aarde. "Kan iemand die idioot van tafel trekken?", uiten kijkers hun kritiek op Twitter.

"Die vent zit gewoon aan tafel te gebruiken!"

Lachgas valt sinds 2016 niet meer onder de geneesmiddelen en mag legaal verkocht worden. En dat is te merken. Steeds meer jongeren zetten een ballon aan de mond om een paar minuten te gieren van het lachen. Maar niet zonder gevaar. Alleen al dit jaar hebben 67 mensen zich met klachten gemeld.

In Zomer met Art schuift een verkoper van lachgas aan, Deniz Üresin, om zijn kant van het verhaal te doen. Vanuit een bakfiets verkoopt hij zijn product aan zowel toeristen als bewoners van Amsterdam. Hij ziet geen enkel gevaar in het gebruiken van lachgas en lacht zijn weg door het gesprek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers ergeren zich aan verhitte discussie in Zomer Met Art

Revalidatiearts Christof Smit, die ook bij Art aan tafel zit, schrikt van het feit dat Deniz 40 ballonnen per dag per persoon goedkeurt. De 'kick' die ontstaat bij het gebruiken van lachgas, komt namelijk doordat je hersenen even geen zuurstof krijgen. Stel je voor dat dat dus 40 keer op een dag gebeurt!

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Kijkers klagen over oorverdovend krekelgezang bij Avondetappe

Twitter lijkt niet goed te weten wat ze aanmoeten met de uitzending. "Zit met stijgende verbazing naar de herhaling van Zomer met Art te kijken. Die vent zit gewoon aan tafel te gebruiken! Zit daar zwaar stoned te bazelen! Mag dit? O ja - commerciële tv natuurlijk. Alles voor de kijkcijfers", klinkt het.

Kijk de hele uitzending hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!