Beeld © William Rutten

Merel Westrik krijgt eigen talkshow op Net5

01 augustus 2019 11:11

Merel Westrik verlaat het RTL-nest en stapt over naar Talpa. Op Net5 zal ze haar eigen talkshow krijgen.

"Alles hieraan voelt goed"

De nieuwslezeres laat weten dat het wel pijn doet om weg te gaan bij RTL Nieuws: "Om dit te kunnen doen, ga ik weg bij RTL Nieuws. Dat doet een beetje zeer. Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken. Met geweldige journalisten. Ik ben veel en vaak trots geweest op wat we maakten en onthulden." De presentatrice gaat vanaf half oktober de show presenteren, maar maakt haar intrede bij de zender al per 1 september. Naast de talkshow zal ze ook andere programma's maken en presenteren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol wordt creatief directeur Net5

Ze kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Talpa: "Ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5 niet onderdrukken. Alles hieraan voelt goed. Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk. Samenwerken met Linda en Jildou, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken: ik kan niet wachten."

Linda de Mol en Jildou van der Bijl zijn allebei blij dat Merel hun Net5 komt versterken: “We zijn ongelooflijk blij dat Merel met ons mee wil bouwen om van Net5 de leukste vrouwenzender van Nederland te maken. Merel beschikt over een sprankelende persoonlijkheid en veel humor en dat, in combinatie met haar ruime journalistieke -en tv-ervaring maakt haar dé vrouw om Net5 een gezicht te geven. We kunnen niet wachten om met haar samen te werken.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Merel Westrik is nieuwe 'zomerdate' van Art Rooijakkers

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!