Beeld © Zomer met Art

Bibian Mentel vindt bij de pakken neerzitten zonde van de tijd

01 augustus 2019 18:04

Bibian Mentel (46) maakte twee weken geleden bekend voor de elfde keer het gevecht tegen kanker aan te gaan. Ook al komt de ziekte steeds vaker (en sneller) terug, ze blijft positief in het leven staan. "Ik heb een prachtig mooi gezin, lieve man én drie kinderen. En daar willen we gewoon van genieten", vertelt ze in Zomer met Art.

"Ik weet dat ik niet wil leven als een kasplantje"

In 2001 gooit een tumor roet in de snowboard carrière van Bibian Mentel en moet ze haar been amputeren. April dit jaar wordt er opnieuw een tumor bij haar geconstateerd, waardoor ze in een rolstoel komt te zitten. Nu is de kanker voor de elfde keer terug. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, vecht ze terug. 

Het gaat dan ook, naar omstandigheden, goed met haar. Zo laat ze weten aan presentator Art Rooijakkers. "Ik voel me goed en we zijn elke dag leuke dingen aan het doen en lekker van het leven aan het genieten." Toch valt niet te ontkennen dat haar ruggengraat en longen vol met kanker zitten. Medicatie heeft ervoor gezorgd dat de plekjes op haar longen nu redelijks stabiel zijn, maar de kanker in haar boten blijft groeien. "Dat is natuurlijk heel vervelend (...) Maar we doen er alles aan om te kijken hoe we dat kunnen stoppen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Opnieuw kanker ontdekt bij Bibian Mentel

Haar man, Edwin Spee,  zit ook aan tafel en deelt haar positieve instelling. “We hebben gewoon samen besloten te genieten van het leven. En niet bij de pakken neer te gaan zitten. En niet na te denken over de toekomst." Bibian beaamt: "Het is een bewuste keuze."

Hoewel ze ook hun momenten van verdriet pakken, vinden ze het vooral zonde van de tijd. “Even een uurtje huilen met zijn allen, en dan weer door”, aldus de man van de kampioene.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel heeft nog een lange weg te gaan

In het programma vertelt ze ook openhartig over haar operatie, die half augustus op de planning staat. Mocht het misgaan, dan heeft dat grote gevolgen voor Bibian en kan ze niet langer meer zelfstandig ademhalen. "We houden rekening met alle scenario’s (…) Ik weet dat ik niet wil leven als een kasplantje.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!