Wendy van Dijk Beeld © ANP

Wendy van Dijk 'verbijsterd' na Twitter-rel

08 september 2019 13:17

Wendy van Dijk leek gisteravond de strijd om de zaterdagavond op televisie flink op te stoken via twitter. Via het account Wendy_Ushi werden namelijk flink wat haattweets over collega Chantal Janzen geliked. Al vrij snel werd duidelijk dat het account van de nieuwe SBS-ster door een derde persoon werd gebruikt.

"Ik was verbijsterd, dit zou ik zelf natuurlijk nooit doen"

"Jeetje, wat is er met het gezicht van Chantal Janzen gebeurd? Mislukte facelift, die wangen zo hoog en botox? Zonde!", was een van de tweets die Wendy een like gaf. Maar ook: "Presentatie zou gedaan worden door Chantal Janzen, maar ik zie alleen een strakgetrokken gebotoxte blonde doos", leek op steun van Wendy te kunnen rekenen. 

De likes van Wendy werden opgemerkt door kijkers en journalisten. Zo twitterde journaliste Nikki Sterkenburg "Óf Erland zit achter de gezamenlijke iPad, óf ze is toch niet zo’n positiviteitsgoeroe als ze in dat draak-van-een-blad doet voorkomen." Columniste Nynke de Jong schreef: "Wendy weet niet dat we kunnen zien welke tweets ze liket. Oh boy". En RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg twitterde cynisch "#Positiviteitsgeroe".

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Wendy van Dijk neemt tijd voor gezin: 'Even aandacht voor elkaar'

Via een woordvoeder van SBS laat Wendy weten: “Ik was verbijsterd, dit zou ik zelf natuurlijk nooit doen.” Er is onmiddellijk actie ondernomen en alle wachtwoorden zijn zo snel mogelijk veranderd. Inmiddels is er ook contact geweest met Chantal om haar te laten weten hoe dit is gelopen. Wendy betreurt het ten zeerste dat de indruk ontstaan zou kunnen zijn dat zij dit soort haatberichten zou liken.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Wendy van Dijk moet moeite doen om op gewicht te blijven

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!