Beeld © Disney

Dit zijn de grootse plannen voor Disney+

26 augustus 2019 14:07

Met Netflix en Videoland kom je bijna niet meer toe aan ouderwets televisiekijken. In november komt er nóg een nieuwe streamingdienst bij: Disney+. Het nieuwe kindje van Disney wordt met veel toeters en bellen aangekondigd en het aanbod lijkt nu al gigantisch. Wat kunnen we allemaal verwachten van deze nieuwe Video On Demand-dienst? Afgelopen weekend kondigde Disney hun plannen aan tijdens een speciale expo.

Lizzie McGuire

Afgelopen weekend zijn er ook veel nieuwe films en series aangekondigd. Zo kruipt Hilary Duff na jaren weer in de huid van Lizzie McGuire. De fans hebben er zin in en de actrice zelf ook: "Ik ben heel erg blij om weer thuis te zijn, terug bij mijn meisje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disneyland Parijs komt met heuse Avengers Campus

The Muppets

The Muppets worden ook afgestoft. Al maanden ging het gerucht dat er een nieuwe serie rond de poppen komt, maar nu is het dan eindelijk officieel aangekondigd. Muppets Now zal wel helaas pas in 2020 op Disney+ verschijnen.

Series

Voor de actie-liefhebbers is er ook goed nieuws. Marvel is bezig met drie nieuwe series gebaseerd op de strips: Mrs. Marvel, Moon Knight en She-Hulk. En dan werken ze ook nog aan The Mandalorian, een serie die zich afspeelt in de wereld van Star Wars.

High School Musical

Dan komt Disney met nog een nieuwe serie: High School Musical: The Musical: The Series. Een hele mond vol dus. Het gaat over de school waar High School Musical de film is opgenomen. Daar wordt de musical opgevoerd en die mensen worden dan weer gevolgd voor een serie. Snap je het nog? De trailer maakt het allemaal wat duidelijker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney+ is niet uit op een eindeloos aanbod

Lady and the Tramp

Disney lanceerde dit weekend ook de trailer van Lady and the Tramp. De live-action remake van de tekenfilm zal ook op Disney+ in première gaan. Leuk detail: voor de rol van Vagebond werd een echte asielhond gecast.

Noelle

Anna Kendrick heeft ook een hoofdrol te pakken in een Disneyfilm. Ze speelt Noelle, het zusje van de kerstman, in de gelijknamige kerstfilm.

Raya and the Last Dragon

Disney komt ook met een nieuwe tekenfilm: Raya and the Last Dragon. Er is nog vrij weinig over de film bekend. Wel weten we dat de film in november 2020 in de bioscoop zal verschijnen en daarna pas in 2021 op Disney+.

Forky asks a Question

Het populaire personage Forky uit Toy Story 4 krijgt ook een eigen serie op Disney+. Het gaat om een serie van korte films.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cruella de Vil krijgt eigen film en dat ziet er zo uit

Disney+ zou geen Disney zijn zonder alle klassiekers. Films als de Aristocats en Pocahontas heb je misschien nog als videoband op zolder liggen, maar kun je binnenkort ook streamen. Ook de live-action films zoals Enchanted en 101 Dalmations zijn bij Disney+ te zien. Alle andere merken die tegenwoordig onder Disney hangen, zijn van de partij. Denk aan Fox, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic. Fans van Obi-Wan Kenobi en Buzz Lightyear kunnen dus hun harten ophalen. En ook alle dertig seizoenen van de Simpsons komen online. Bingen maar!

Het aanbod op Disney+ wordt dus gigantisch. In totaal komen er 7500 afleveringen van series en 500 films op de streamingdienst te staan. Disney heeft daarnaast ook gezegd 10 films en 25 series te lanceren in het eerste jaar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney strikt asielhond voor live-action remake Lady en De Vagebond

Disney+ wordt op 12 november wereldwijd gelanceerd en is dan ook meteen in Nederland beschikbaar. De kosten? 6,99 euro per maand of 69,99 per jaar, je betaalt dan ongeveer 5,85 euro per maand. Tel uit je winst!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!