Beeld © ANP

Lieke van Lexmond voelt geen druk als opvolger Wendy van Dijk

28 augustus 2019 08:39

Lieke van Lexmond maakt vrijdag haar debuut als presentatrice van The Voice Senior. Ze neemt het stokje over van Wendy van Dijk, die naar Talpa is vertrokken. Voor Lieke is haar nieuwe klus een "dream come true" en ze voelt dan ook totaal geen stress om in Wendy's voetsporen te treden, zegt ze in Veronica Magazine.

"Ze heeft het altijd met veel liefde en enthousiasme gemaakt"

Wel stuurde de presentatrice haar voorganger toen ze de talentenjacht had binnengesleept een berichtje. "Ze heeft het altijd met veel liefde en enthousiasme gemaakt. Ik wilde haar laten weten dat ik mijn best ging doen om het op mijn manier in te kleuren. Ze stuurde me een lief felicitatieberichtje, oprecht ook, dat voelde ik. Ze vond dat ik helemaal op mijn plek was. Dat het de beste keuze was die ze hadden kunnen maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lieke van Lexmond viert drie jaar liefde met haar droomman

Met het vertrek van Wendy, die alle versies van The Voice presenteerde, kwam er ook een einde aan het populaire RTL-presentatieduo dat ze jarenlang vormde met Martijn Krabbé. Ook Lieke voelt een klik met Martijn. "Martijn is de allerbeste in dit genre. Zijn timing, dat vleugje cynisme. Vanaf dag één gaf hij mij ’t gevoel dat ik mijn plek mag opeisen, dat ik er mag zijn, dat we dit samen gaan doen."

De presentatrice houdt zich dan ook aanbevolen om ook The Voice of Holland, waarvan Chantal Janzen het nieuwe gezicht is, te gaan presenteren. "Ik denk dat het me allemaal past, de kids-versie ook. Maar ik denk dat de keuze om het op te splitsen (Jamai Loman presenteert The Voice Kids, red.) ook een sterke zet is. Iedereen zal een andere dynamiek meebrengen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!