Duncan Laurence Beeld © ANP

Is dit hét bewijs dat het songfestival naar Rotterdam gaat?

28 augustus 2019 19:20

Wordt het Rotterdam of Maastricht? Vrijdag volgt de officiële bekendmaking, maar nu lijkt het er tóch op dat Rotterdam de gelukkige is.

Op de officiële site van het Eurovisiesongfestival is er namelijk al een pagina aangemaakt voor Rotterdam. Op de site is te lezen dat het songfestival wordt gehouden in Ahoy Rotterdam en dat het wordt uitgezonden door de NPO. Op de site worden ook de producers en regisseurs van het songfestival benoemd: Sietse Bakker, Inge van de Weerd, Marnix Kaart en Marc Pos. Al deze gegevens kloppen met de informatie die al bekend is gemaakt.

Sietse Bakker denkt dat het om een neppe pagina gaat. Hij laat aan RTL Boulevard weten: "Het zal wel weer een mock-up zijn. Ik heb paar weken geleden ook al zoiets voorbij zien komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel animo voor allereerste Amerikaanse songfestival

De pagina werd gevonden door de link van het event van vorig jaar aan te passen naar Rotterdam. Wanneer we hetzelfde doen voor Maastricht, zien we een lege pagina.

Opvallend genoeg is er wel een Maastricht-pagina aangemaakt, maar de link van deze pagina komt niet overeen met de link van de pagina's van vorig jaar of het jaar daarvoor. De pagina van Rotterdam is later ook weer offline gehaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maastricht en en Rotterdam moeten plannen Songfestival aanvullen

De woordvoerder van AVROTROS hebben we helaas niet kunnen bereiken voor commentaar.

Maar dat kan dus maar één ding betekenen: op naar Rotterdam!

Update: De Eurovisie-website heeft een verklaring gegeven aan RTL Boulevard. "De officiële website wordt momenteel klaargestoomd voor de onthulling aankomende vrijdag, daarom zijn er twee webpagina's aangemaakt voor de twee steden. De juiste website zal vrijdag om 12.00 uur worden gelanceerd. Door technische problemen zijn de pagina's al eerder online gekomen, dit is nu verholpen. De juiste locatie van het Eurovisiesongfestival zal vrijdag bekend worden gemaakt door de NPO, NOS en AVROTROS en de officiële Eurovision kanalen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!