Dotan biecht álles op in Waar is de Mol?

02 september 2019 22:35

In het programma Waar is de Mol? neemt Johnny de Mol bijzondere gasten mee op reis. Maandagavond trapte de serie af met zanger Dotan (32), die hard onderuit ging nadat bleek dat hij 'nepaccounts' gebruikte op social media om zo zijn populariteit te vergroten. Hij is zeer openhartig, ook over het feit dat hij 'stil' moest houden dat hij op mannen valt.

"Ik had zo veel schaamte en ik was gewoon zo kwaad op mezelf"

Dotan heeft een heftige periode achter de rug, vertelde hij in Waar is de Mol? "Ik was ver heen", zegt de zanger daarover. "Ik schaamde me ontzettend en was zo kwaad op mezelf. Ik heb me nog nooit zo alleen gevoeld als daar. Dat was wel pittig. Er waren echt momenten waarvan ik dacht: het hoeft van mij niet meer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nielson over Dotan: 'Dan ben je niet goed bij je hoofd'

Het verleden is ook niet altijd rooskleurig geweest voor Dotan. De vele ruzies van zijn ouders en uiteindelijk de scheiding hebben veel invloed op zijn leven gehad. Inmiddels heeft hij geen contact meer met zijn moeder Patty Harpenau. “Dat is heel verdrietig, maar dit is het beste.” Zijn vader speelde wel een grote rol in de aflevering, waarin ze naar IJsland reisden. 

Naast dat Dotan álles opbiechtte over zijn inmiddels bekende trollenleger, pakte de zanger het moment ook aan om eindelijk uit de kast te komen. Iets waar hij eerder niet open over durfde te zijn. Toch wist hij op jonge leeftijd al dat hij op mannen viel. "Ik had een paar mensen in vertrouwen genomen. Maar er werd gezegd: ’Houd het maar voor je, laat het maar in het midden.’ Blijkbaar mag je niet helemaal jezelf zijn. Dat is me heel lang bijgebleven”, zo vertelt hij aan Johnny de Mol. Inmiddels heeft Dotan een vriend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dotan kondigt Europese tournee aan

Nu het weer de goede kant op gaat met zijn carrière, ervaart Dotan wel meer spanning. "Ik heb last van onzekerheid", vertelt hij. "Ik moet gewoon weer hard aan de bak en laten zien wat ik kan. Ik moet ook weer het vertrouwen van iedereen winnen (...) Ik ben dichterbij de muziek dan ooit, dus dat komt helemaal goed." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!