Beeld © Omroep MAX

Presenteren Sterren op het doek droom voor Özcan Akyol

03 september 2019 07:35

Voor Özcan Akyol (35) is de presentatie van Sterren op het doek "een beetje een droom die uitkomt". De nieuwe presentator sloeg geen aflevering over toen Hanneke Groenteman de reeks tot vier jaar geleden presenteerde. "Mijn vriendin en ik hebben een paar programma's die we altijd samen kijken. Sterren op het doek is daar één van. Als je dat zonder de ander kijkt, beschouwen we dat als verraad", vertelt hij in De Telegraaf.

"De kunstenaars en hun werk staan centraal"

In het AD noemt de presentator het programma van Omroep MAX verantwoorde feelgoedtelevisie. "De kunstenaars en hun werk staan centraal, er is echt ruimte voor inhoud en de gasten zijn uitblinkers in hun vakgebied die geëerd worden." Dat laatste vindt hij belangrijk. "Ik heb er zo veel moeite mee dat we daar in dit land zo slecht in zijn. Behalve bij sporters lijkt voor iedereen het adagium: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Niemand mag uitblinken of veel verdienen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man die schrijver Özcan Akyol stalkte weer op vrije voeten

De 35-jarige plaatst zijn gasten graag op een voetstuk. "Ik wil dat cultuurtje proberen te doorbreken. Zorgen dat mensen die uitblinken in hun vak op iets meer respect en waardering kunnen rekenen."

In de eerste aflevering van Sterren op het doek, dinsdagavond op NPO 2, is Matthijs van Nieuwkerk te gast. Andere gasten zijn Waylon, Floortje Dessing, Maarten van Rossem, Aart Staartjes, Caroline de Bruijn, Bibian Mentel en Lee Towers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline de Bruijn doet mee met Sterren op het doek

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!