Beeld © Netflix

Oh no! Michiel Huisman verlaat The Haunting of Hill House

05 september 2019 15:43

Goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws: The Haunting of Hill House komt met een vervolg. Het slechte nieuws: fans moeten afscheid nemen van 'ons trots' Michiel Huisman.

Netflix zorgde voor slapeloze nachten bij de kijkers toen afgelopen oktober The Haunting of Hill House werd uitgebracht. Het grote succes van de serie wordt nu opgevolgd met The Haunting of Bly Manor, waarin een groot deel van de originele cast ook in te zien zal zijn. Helaas voor Nederlandse fans zal Michiel Huisman (vooralsnog) geen rentree maken in de show. 

Bovendien zijn er meer details bekend geworden over het verhaal achter het nieuwe spookhuis. En dat betekent dat kijkers niet meer mee hoeven te leven met Crain-familie. Dit keer staat een gouvernante die zorgt voor twee kinderen centraal in Bly Manor. Victoria Pedretti, die jongste zusje Nell speelde in seizoen één, kruipt in de rol van gouvernante Dani. Meerdere van haar familieleden uit Hill House neemt ze mee naar het nieuwe stekkie. 

Bly Manor is gebaseerd op het boek The Turn of the Screw, geschreven door Henry James in 1898. Het gaat om hetzelfde verhaal en volgt de kindjes Miles en Flora, die in de serie worden vertolkt door Benjamin Ainsworth en Amelie Smith.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix kondigt vervolg op Haunting of Hill House aan

Oliver Jackson-Cohen keert terug in de serie als Peter. Hij wordt omschreven als "een charmante jongeman die in Bly woont en iedereen het leven zuur maakt." In Hill House speelde Luke Crain, de tweelingbroer van Nell. 

Vader Crain maakt ook weer zijn opwachting. Henry Thomas, die het hoofd was van de Crain familie, komt ook voor in Bly Manor. Verder is er niets bekend over zijn rol. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Haunting of Hill House-fans worden wild van Luke

Kate Siegel, bekend als Theo Crain in de show, komt ook terug. Het blijft een complete mysterie wat zij gaat doen in Bly Manor. 

Catherine Parker speelde Poppy Hill en komt ook terug. 

De eerste nieuwkomer is T'nia Miller en zal volgens de makers een hoofdrol vertolken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michiel Huisman over nieuwe Netflix-serie The Haunting of Hill House

Rahul Kohli voegt zich ook bij de cast en krijgt een hoofdrol in de serie. Hij wordt omschreven als "een dorpsjongen met een groot wereldbeeld, maar komt terug naar het platteland om voor zijn moeder te zorgen." 

Amelia Eve gaat ook een hoofdrol spelen, al is het onduidelijk wat dat precies inhoudt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!