Beeld © SBS | Mr. Frank Visser doet uitspraak | 05-09-2019

Kijkers vallen over 'bomenhaters' in Mr. Frank Visser

05 september 2019 22:29

Mr. Frank Visser heeft zijn hamer na de vakantie afgestoft en trekt weer samen met Viktor Brand het land in om hoogoplopende kwesties en conflicten op te lossen. Deze week reizen ze af naar Roelofarendsveen, waar een stel bomen Frans en Berna helemaal kierewiet maken.

“Het algemeen belang van groen in de straat is voor mij belangrijker"

Gedupeerden Frans en Berna liggen al jaren in de clinch met de gemeente Kaag en Braassem. Ze ergeren zich dood aan de veertien elzenbomen die hun straat versieren. Terwijl sommige mensen een moord doen voor een beetje groen, is het stel het spuugzat dat hun straat continue vol rotzooi ligt. 

Het koppel is ten einde raad en heeft al veel (onsuccesvolle)pogingen gedaan de gemeente op een ander idee te brengen. Zelfs een handtekeningenactie had niet het gewenste resultaat, waardoor Berna zelf bijna dagelijks de stoep staat te vegen. "Je kan brieven sturen, maar je trekt gewoon aan het kortste eind", vertellen ze wanhopig aan de presentator. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers smullen van Conny en Tilly bij Mr. Frank Visser

Als Viktor polshoogte gaat nemen bij de gemeente wordt al snel duidelijk dan ze niet op een andere gedachte te brengen zijn. "Wij veranderen niet van mening. Het feit is dat we niet kappen", klinkt het standvastig. “Het algemeen belang van groen in de straat is voor mij belangrijker, dan het individueel belang", gaat wethouder Yvonne verder.

Als Viktor een confrontatie regelt tussen Frans, Berna en de wethouder voelen ze zich nog altijd onbegrepen. "De bomen waren er eerst", krijgen ze te horen. Ook Mr. Frank Visser beslist dat de bomen gewoon mogen blijven staan, tot grote ergernis van de tegenpartij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Senioren vallen elkaar lastig bij Mr. Frank Visser doet uitspraak

Op Twitter is veel onbegrip voor Frans en Berna. "Wat een bijzondere plaats is Kaag en Brasem, in de Begoniastraat staan elzen in de straat waar eikels uitvallen!", reageert iemand.

Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!