Beeld © William Rutten

Jan Versteegh wil vooral vermaken met zijn shows

07 september 2019 08:27

Echt Waar?!-presentator Jan Versteegh (33) omschrijft de nieuwe zaterdagavond van SBS6 als ‘heerlijk ongecompliceerde televisie’. De Talpa-presentator meent dat amusementstelevisie in een behoefte voorziet. "We leven toch in een wereld die steeds harder wordt. Bij Echt Waar?! valt wat te lachen", zegt Jan.

"We leven toch in een wereld die steeds harder wordt. Bij Echt Waar?! valt wat te lachen"

Bij Echt Waar?!, vanaf zaterdagavond wekelijks te zien om 21.30 uur bij SBS6, proberen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi onder leiding van Jan Versteegh het publiek ervan te overtuigen dat hun verhaal of stelling echt waar is. Maar slechts één van hen spreekt de waarheid.

Mensen in het publiek moeten inschatten wie de waarheid spreekt en wie niet en daarmee zoveel mogelijk geld zien te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Versteegh: 'De kracht van Lingo is de eenvoud'

"Het is een ontspannen show en pretendeert niets. Ja, je leert er wel wat van, maar het is geen zware kost", zegt de jonge vader, die de presentatie overnam van Jamai Loman, die de show presenteerde toen die nog bij RTL te zien was.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Jan Versteegh: 'Mijn kind is een huilbaby'

Zelf is Jan niet zo goedgelovig, vertelt hij. "Maar ik ben van nature wel beïnvloedbaar. Als iemand mij vol overtuiging vertelt dat ik elke dag een vitaminepil moet slikken, dan ga ik dat vanaf vandaag doen. Bij verhalen van Soundos en Leo denk ik aanvankelijk ‘klopt dit wel?'. Maar ze presenteren het glashard als de waarheid en dan ga je ze geloven, allebei, en dat is zo leuk."

Hij weet als presentator zelf ook niet wie de waarheid spreekt. "Dat is maar goed ook, want ik weet niet of ik anders objectief en geloofwaardig zou zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lief:

Jan Versteegh leert dochtertje Lulu Keesje gitaar spelen

Jan Versteegh kende Leo Alkemade en Soundos el Ahmadi, met wie hij twee shows per dag opneemt, vooraf niet persoonlijk. "We hadden niet eerder samengewerkt, maar het gaat heel goed tussen ons. We lachen wat af en de sfeer is sinds de eerste ontmoeting heel ontspannen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol: 'Ik denk niet dat ik ooit stop'

De 33-jarige presenteerde in het voorjaar op SBS6 het amusementsprogramma De Gordon tegen Dino Show. Daarna was hij samen met Leonie ter Braak teamcaptain in de nieuwe show Mars tegen Venus. Is hij liever presentator of teamcaptain? "Oef. In eerste instantie ben ik presentator. Je bent er dan verantwoordelijk voor om alles in goede banen te leiden. Maar als teamcaptain mag je doen wat je wilt en is je rol veel vrijer."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!